18. nov
GIKK FOR KOMPISEN: John Kristian Dahl gikk for team-kompis Johan Kjølstad under Marcialonga. Kjølstad ble nummer to. Her er Dahl på Beitostølen i november. (Arkivfoto: Svein Halvor Moe).
 
John Kristian var med og preget Marcialonga
CAVALESE: John Kristian Dahl tråkket til og tok føringen i det tetgruppen nærmet seg den siste motbakken i Marcialonga. Deretter forsvant Kirkenes-gutten fra TV-kameraene.

Publisert: 31.jan.2017 23:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:14

Av Svein Halvor Moe

- Jeg gikk for klubbkamerat Johan Kjølstad i dag. Det var helt greit for meg ettersom jeg ikke er helt der jeg ønsker å være formmessig. Jeg trenger litt mer tid etter det siste avbrekket før jeg er tilbake på mitt beste. I dag er jeg egentlig fornøyd med at jeg er så lenge som jeg er og samtidig får en god gjennomkjøring, sa Dahl etter at han hadde gjort unna det populære langløpet.

Johan Kjølstad endte til slutt på sølvplass bak suverene Tord Asle Gjerdalen. John Kristian visste før start at det kunne bli vanskelig å kjempe om seieren. Den dobbelte Vasaloppet-vinneren uttalte at han hadde lyst til å kjempe om en pallplassering dersom det fungerte så bra som han håpte på. Dahl forsto underveis at det kunne bli vanskelig ettersom han hadde sagt seg villig til å hjelpe en Johan Kjølstad som var pigg og hadde ambisjoner.

Kortere enn vanlig

- Det er viktig for laget at vi har noen som gjør det bra. Derfor er jeg glad for at Johan bet så godt fra seg som han gjorde. Vi fikk i hvert fall annenplassen, sa John Kristian som mente det var lite å gjøre med Tord Asle Gjerdalen. Han var på nytt førstemann opp den bratte bakken i Cavalese.

John Kristian hadde nok hatt langt bedre mulighet til å henge med helt inn i en trase hvor det var en annen avslutning enn det som ventet løperne i Marcialonga. Mot slutten av dette spesielle løpet blir stakespesialistenes kapasitet virkelig satt på prøve. En tre kilometer lang motbakke er drøy kost etter nesten seks eller sju mils gange, I år var Marcialonga kortere enn vanlig.

Ny start i Italia

Det hadde sammenheng med at det ikke var mulig å få produsert og ikke minst transportert ut nok kunstsnø til å benytte hele traseen i den 70-kilometer lange løypa. John Kristian var mot slutten ikke spesielt lei seg for at det ble en kortere distanse i år enn vanlig. Han synes Marcialonga er et av de mest attraktive langlpene. Først og fremst på grunn av omgivelsene og den flotte stemningen.

- Jeg tar med meg at jeg fikk en god gjennomkjøring og at jeg var med i teten helt frem til den siste bakken. Nå blir det forberedelser frem til Cortina-Toblach som blir det neste langløpet for mitt vedkommende. Jeg har fortsatt en god måned på meg til å finne formen til Vasaloppet som er det største målet i vinter, sier John Kristian. Han tenker ikke så mye på at han kan bli historisk der.

Historisk

Den tidligere KOS-løperen vil med en ny totalseier bli den første nordmannen som vinner verdens største og mest populære turrenn tre ganger. Den joviale milslukeren er imidlertid innforstått med at det er mye som skal klaffe for at han på nytt er den som krysser mållinjen i Mora først.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no