18. okt
SOMMERFORM: John Kristian Dahl har vist solid sommerform.
 
John Kristian vil vinne mer
SANDNES: John Kristian Dahl ble det store navnet i langløpssirkuset i vinter selv om sammenlagtseieren i Ski Classic gikk til Petter Eliassen og en annen finnmarking. Dahl er på ingen måte mett på triumfer og gode opplevelser.

Publisert: 12.aug.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Av Svein Halvor Moe

Han har lyst på mer og er godt i gang forberedelsene til en ny sesong. De siste dagene har John Kristian vært med i Blink-festivalen. Kirkenes-gutten har fått gode gjennomkjøringer selv om han ikke har vært i posisjon til å kjempe om pallplasseringer denne gangen. Det hadde heller ikke vinneren i Vasaloppet og Birkebeinerrennet forventet ettersom det har blitt mye trening de siste ukene.

Rulleski

– Jeg prioriterer å få trent bra fremfor konkurranser i sommerhalvåret. Samtidig stiller jeg opp i løp og rulleskirenn med jevne mellomrom for å få testet meg. Først og fremst fordi de konkurranserelaterte økter er veldig god trening, sier John Kristian som i starten av juli var en viktig brikke på et familielag som deltok i St.Olavsloppet. Det er en fire dager lang stafett som starter i Østersund og ender opp i Trondheim. Samboeren mønstret slektslag og det var Dahl en del av. Han har også deltatt i Forbordsfjellet Opp som er et tøft motbakkeløp.
Har fått trent bra

– Jeg føler jeg har fått trent bra i sommer selv om jeg også må ta hensyn til at jeg har små unger og er familiemann. I løpet av vinteren fikk vi et nytt familiemedlem. Det var naturligvis gledelig selv om hverdagen blir litt mer arbeidskrevende både for meg og hun som er hjemme. Det er stor forskjell på å ha to små og en. Men det fungerer bra. For meg er det et stort pluss at jeg har en livsledsager som selv har konkurrert på høyt nivå. Hun har forståelse for at jeg må legge ut på lange treningsturer eller dra på samlinger, sier John Kristian.
Samboer Ingri Aunet er en av hans viktigste støttespillere. Hun er ifølge John Kristian flink til å oppmuntre han de gangene det er dårlig vær og han sliter litt med å motivere seg for en rulleskitur på fire-fem dager. Dahl er en av de som er mest glad i å trene i langløpssirkuset. Derfor er det sjelden at han får lyst til å droppe treningsøkter til fordel for andre ting. Selv om det ikke er hver dag at han er like ivrig på å komme seg ut. Veteranen er imidlertid innforstått med at jobben må gjøres dersom det skal være mulig å oppnå gode resultater.

Satser videre

– Jeg trigges av treningen, rennene og ikke minst det gode miljøet på teamet og i langløpssirkuset ellers. Det er det som er drivkraften og grunnen til at jeg har valgt dette som levebrød. Jeg kommer nok til å satse så lenge jeg henger med i toppen og har motivasjon til å gjøre den treningsjobben som må til for å hevde meg, sier John Kristian som ser for seg at han kommer til å holde det gående i noen år til dersom kroppen spiller på lag. Det er han helt avhengig av for at det skal være mulig å trene så mye som det han og de beste gjør.
John Kristian Dahl har to totalseire i Vasaloppet. Han kan bli den første nordmann som vinner det prestisjefylte rennet tre ganger dersom han krysser målstreken først til vinteren eller en annen gang. Dahl innrømmer at det er en motivasjonsfaktor å tenke på at han kan bli historisk i Vasaloppet. Likeså at han mangler en seier i Marcialonga som kommer som en god nummer to av utenlandske klassikere. Birkebeinerrennet er en annen populært langlp som han kan godt kan tenke seg å klatre til topps på seierspallen i.

Sommerkonkurranser

Han og teamet har planer om å delta både i Allianseloppet i Sverige og Olaf Skoglunds Minneløp i Kragerø. Det kan også bli aktuelt med andre konkurranser selv om det aller viktigste fremover blir å få trent bra.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no