22. okt
KONTROLL: John Kristian Dahl føler han er i rute foran nok en langløpssesong på ski. Foto Team United Bikers
 
John Kristian viste muskler
TRONDHEIM:Kirkenes-gutten John Kristian Dahl har forhåpninger om nye topplasseringer i Vasaloppet og andre langløp til vinteren.

Publisert: 19.aug.2014 20:08
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

John Kristian ligger ikke på latsiden. Siden starten av mai har det blitt en og to daglige økter på den tidligere landslagssprinteren. Dahl bruker nå all sin energi på å bli best mulig i langløpsklassikerne.

Trent bra

- Jeg har trent bra i sommer og føler jeg er der jeg skal være tre måneder før det braker løs. Det er veldig bra trøkk i Team United Bakers. Der er det flere som bidrar til å holde intensiteten oppe. Det kommer forhåpentligvis til å gi resultater til vinteren, sier Dahl. Han har brukt de siste dagene på å konkurrere på Nordmøre og i Sør-Trøndelag.

John Kristian Dahl var en av de som var i aksjon med startnummer på brystet i Toppidrettsveka.

Oppløftende

- Det var mest for å få konkurransetrening og gjennomkjøringer at jeg stilte opp i Toppidrettsveka. Mest oppløftende var det at det gikk så bra som det gjorde på sprinten. Det er betryggende å vite at jeg har hurtigheten intakt. Mange av de såkalte langløpene avgjøres mot slutten. Derfor er hurtighetstrening noe jeg prioriterer i treningsarbeidet, sier Dahl.

Bra resultater

- Jeg har lyst til å gjøre det bra i alle rennene i langløpscupen som jeg stiller opp i. Det gjelder både Marcialonga, Birkebeinerrennet, Vasaloppet og de andre. For å hevde meg sammenlagt er jeg avhengig av å sanke bra med poeng i de fleste rennene, sier han som har Trondheim som base for skisatsingen.

- Det passer bra for en familiemann at det er lite reising og få samlingsdøgn utenfor Trøndelag. I slutten av oktober skal vi til Italia. Det er mest for avvekslingens skyld at vi reiser dit når dagene blir kortere her, avslutter Dahl.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no