22. okt
I GANG: Jørgen Sæternes Ulvang innledet langrennssesongen med å bryne seg på de beste svenske løperne i Bruksvallarna. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Jørgen brynte seg på de beste svenskene
BRUKSVALLARNA: Jørgen Sæternes Ulvang avsluttet en tøff samling med det nordtrønderske kretslaget med deltakelse i den svenske sesongåpningen.

Publisert: 27.nov.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

AV: SVEIN HALVOR MOE

Jørgen brynte seg både på de beste svenskene og gode utlendinger på sprinten og i distanserennet. Prestasjonene var brukbare med tanke på at Sandnes-gutten var stinn av de trening da han snøret på seg startnummeret for å måle krefter med Marcus Hellner, Johan Olsson og de beste svenske løperne.

- Jeg var mest opptatt av å få gode hardøkter. Det blir viktigere å gå fort til helga når det er norgescupåpning på Gålå, sa Jørgen som ikke klarte å gå videre fra søndagens sprint. Den forholdsvis hurtige 1994-modellen havnet utenfor topp 30-lista på prologen denne gangen. Men det var ikke langt opp til videre avansement og kvartfinaleplass. Tidsmessig så var det også brukbart i distanserennet da Sæternes Ulvang innledet sin tredje seniorsesong.

Eksamenslesing

Jørgen som konkurrerer for idrettslaget Varden i Meråker og er med på det nordtrønderske kretslaget, har i lang tid vært tydelig på at sesongåpningen ville bli som gjennomkjøringer å betrakte. Først og fremst fordi det var samlingen i Bruksvallarna som var hovedfokuset i forbindelse med Sverige-oppholdet. Det handlet mye om å få gjort en best mulig mengdetreningsjobb. Teknikk ble det også terpet på da Anders Högberg samlet kretslagsløperne til samling.

Jørgen dro rett heim på eksamenslesing etter at han hadde gjort seg ferdig med rennene og samlingen i Harjedalen. På torsdag hadde han eksamen og deretter satte den fremgangsrike løperen kursen for Gålå og norgescupåpningen. Mye lesing har ført til at det har blitt så som så med kvile og underskudd.

Fokus

Fra og med i dag kan fysioterapeutstudenten imidlertid fokusere helt og holdent på langrenn i noen dager. Det kan hende at norgescupåpningen kommer i tidligste laget for Jørgen ettersom det har vært så hektisk i det siste. Det er Gålå-rennene og Skandinavisk Cup på Lillehammer som er det viktigste på konkurransefronten på denne siden av årsskiftet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no