6. des
I FORM: Jørgen Sæternes Ulvang er i form og går fort om dagen. Det han presterte i U 23-NM og norgescupen var sesongbeste. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Jørgen presterte sesongbeste
NANNESTAD: Jørgen Sæternes Ulvang presterte sesongbeste da han ble nummer ni på 30-kilometeren i U 23-NM. Sandnesgutten viste også gode takter på sprinten dagen i forveien.

Publisert: 06.mar.2017 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Av Svein Halvor Moe

- Jeg er nok i i bedre form nå enn jeg har vært tidligere i vinter. Jeg følte at det var litt stang ut i sprinten selv om det ble en bra plassering. På tremila var det desto bedre ettersom jeg klarte å holde jevn og fin fart fra start til mål. Jeg var spesielt godt fornøyd med avslutningen, sa Jørgen som ble nummer 16 totalt på 30-kilometeren i U23-NM, som var lagt inn i norgescuprennet som samlet alle de beste som ikke er opptatt med verdensmesterskapet i Lahti.

Det var til og med VM-løpere som var i aksjon i de tidligere treningsløypene til Thomas Alsgaard og Bjørn Dæhlie. Jørgen brynte seg nemlig på tre av dem som kan komme til å representere Norge på VM-femmila på søndag. Petter Northug og Anders Glørsen er nok klar for den. Hans Christer Holund som vant er også høyaktuell ettersom han er i god form om dagen. Nåløyet for å få gå for Norge i Lahti er trangt ettersom de fleste i troppen er potensielle medaljekandidater.

Er i fin utvikling

Jørgen Sæternes Ulvang benyttet U 23-NM til å bevise at han er en løper både med fart, utholdenhet og stor kapasitet. Han er i fin utvikling og er så absolutt en av de som har stoff i seg til å ta de siste stegene. 22-åringen som går for Varden og er med på det nordtrønderske kretslaget, legger ikke skjul på at det er inspirerende å se at han er i stand til å hevde seg på gode dager. Det var mange sterke løpere som måtte se seg slått av Sæternes Ulvang på Åsen.

Det gjør at han er godt i siget foran de neste rennene. Femmila i norgesmesterskapet blir et av hovedmålene i mars og april. Jørgen er en av dem som kan komme til å gjøre det bra der dersom han klarer å prikke inn toppformen.

Frisk og rask

Den tidligere Sandnes-løperen har på grunn av sykdom ikke fått muligheten til å fullføre de to siste sesongene. Det ser det ut som om han får sjansen til i år ettersom han er både frisk og rask. Det er mye som tyder på at dette blir fysioterapeutens beste sesong. Jørgen har prestert jevnere enn han har gjort de siste årene selv om han har hatt en forholdsvis krevende hverdag etter at han i august tok fatt på studier i Trondheim.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no