6. des
I RUTE: Jørgen Sæterns Ulvang har trent bra og er i rute til det som blir Sandnes-guttens aller første sesong på seniornivå. (Foto Svein Halvor Moe)
 
Jørgen ser frem til sin første seniorsesong
MERÅKER: Jørgen Sæternes Ulvang gjorde i fjor det samme som Petter Northug, Eldar Rønning, Martin Jonsrud Sundby og andre toppløpere gjorde da de var i midten eller slutten av tenårene.

Publisert: 31.okt.2014 22:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Felles for alle var at de flyttet til Meråker for å kombinere utdanning og langrennsatsing. Jørgen innrømmer at det var muligheten for å bli en del av et større miljø som fikk han til å sende flyttelasset sørover da han var ferdig med tre år på videregående i Kirkenes. Sandnes-gutten har ikke angret ett sekund på det. Jørgen, som fikk den tredje og nest siste juniorsesongen spolert på grunn av sykdom, fikk et løft da han kom til Meråker og et større miljø. Sæternes Ulvang hevet seg mye i løpet av høsten og vinteren etter at han vendte blikket sørover.

Jørgen gjorde det faktisk så bra at han meldte seg på i VM-diskusjonen. Det ble både sjette, åttende, niende og ellevteplass i VM-uttakingsrennene. Sæternes Ulvang hadde før sesongstart ikke sett for seg at han skulle være kapabel til å kjempe så høyt opp på resultatlistene som han gjorde. 1994-modellen forteller at det var bonus at han gikk inn til flere topp ti-plasseringer. Det i en sesong hvor den primære målsetningen var å komme tilbake i konkurransemodus etter at han ble satt ut av virussykdom året før. Det førte til et langt avbrekk.

Måtte være tålmodig

- Jeg fikk beskjed av legen om at jeg måtte være tålmodig da de kom svar på prøvene som viste at jeg hadde pådratt meg en lumsk virussykdom. For meg handlet det mest om å bli frisk nok til å være med for fullt når vi skulle starte oppkjøringen til en ny sesong, sa Jørgen som fikk trent godt gjennom sommeren og høsten. Han fikk gjort en god nok treningsjobb til å utfordre juniorlandslagsløperne og andre som hadde VM-ambisjoner. Eneste slår i gleden var at sykdomsavbrekket i februar spolerte flere viktige renn.

- Det førte til at jeg ikke fikk forberedt meg så bra som ønskelig til junior-NM og andre norgescuprenn. Jeg klarte imidlertid å komme i form til norgescupavslutningen på Gålå. Den fine innsatsen i Gudbransdalen bidro til at det totalt sett ble en bra sesong for meg, sier Jørgen som fant det naturlig å bytte klubb da han sendte flyttelasset sørover. 1994-modellen er godt fornøyd med den oppfølgingen han har fått i sin nye klubb varden. Der er det flere utøvere på hans alder som satser hardt på langrennssporten.

Har mye inne

De flotte prestasjonene sist vinter førte til at han fikk plass på Nord-Trøndelags seniorkretslag. Det består av en rekke spennende unggutter som har ambisjoner om å fortsette klatringen mot toppen i norsk langrennssport. Nord-Trøndelag er et av de fylkene som har rekruttert flest landslagsløpere de siste årene. Det til tross for at de er et av de minste målt i folketall. Jørgen Sæternes Ulvang er innforstått at det tar tid å få tatt ut potensialet i langrennssporet.

20-åringen er innstilt på å bruke noen av de beste årene i livet sitt på å se hvor langt det er mulig å nå. Lysten og motivasjonen for å prestere har aldri vært større enn det som er tilfelle nå. I sesongoppkjøringen har det blitt mange tøffe økter. Flere av de ble gjennomført i Ramsau. Det er ikke mange dagene siden han kom heim fra et toukers langt treningsopphold i de østeriske alper. Jørgen forteller til lokalavisa at han hadde veldig bra utbytte av det treningsoppholdet

Mye på ski

Jørgen Sæternes Ulvang og resten av reisefølget trente nesten daglig på ski da de var i Mellom-europa. Det lokale innslaget gikk runde etter runde på den mektige Dachstein-breen som ligger på nesten 3000-meters høyde. Jørgen føler seg privilegert som allerede nå får muligheten til å skaffe seg kompetanse om høydetrening. Den erfaringen kan vise seg å bli gull verdt om noen år. Jørgen har planer om å sesongåpne i forbindelse med åpningsrennene på Beitostølen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no