19. okt
BRA NM: Jørgen sæternes Ulvang leverte jevnt over et bra NM. Han var mest fornøyd med stafettinnsatsen og 30.plassen på sprinten. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Jørgen videre på sprinten
LYGNA: Topp 30-plasseringene henger høyt i norgesmesterskapet i langrenn. Jørgen Sæternes Ulvang var derfor fornøyd med at han klarte å ta seg videre fra prologen på sprinten. Av Svein Halvor Moe

Publisert: 09.feb.2017 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Jørgen har på ingen måte ligget på latsiden den siste. Jørgen var en av dem som konkurrerte alle fire dagene under norgesmesterskapet. Det førte til at det ble lite kvile mellom rennene. Fire tøffe NM-løp på tre døgn kan bli i meste laget selv for godt trente langrennsløpere. Den konklusjonen trakk i hvert fall landslagsløperne som nøyde seg med ett eller to renn.

Sæternes UIvang var konkurransesugen og bestemte seg for å gå alt. Han angrer ikke på det. 22-åringen er imidlertid ikke fremmed for at hans tøffe konkurranseprogram påvirket prestasjonene på Lygna og Hadeland. Mest fornøyd var han med fredagens sprint og søndagens stafett. Der var han i aksjon for Vardens førstelag som gikk inn til en flott sjuendeplass.

Er i utvikling

- Vi visste at det ville bli veldig vanskelig å kopiere fjorårets fjerdeplass ettersom det var mange gode klubber som stilte til start. Men vi ble topp ti med god margin. Det er motiverende å se at det ikke er så mange sekundene frem til pallplassering og medalje. Med tanke på at vi har forholdsvis unge løpere som er i utvikling, bør det også være mulig å hevde seg fremover, sa Jørgen.

Han har prestert jevnt bra i hele vinter selv om toppresultatene har uteblitt så langt. Hans hovedfokus denne sesongen har vært å holde seg frisk fordi han de siste årene har fått spolert flere sykdommer på grunn av sykdom og virus. I fjor måtte han avslutte sesongen rett etter NM. Det håper Sæternes Ulvang å slippe i år. I så fall blir 50-kilometeren i norgesmesterskapet et mål.

Skal til Latvia

- Jeg satser på å få trent bra en periode nå slik at jeg har et bra grunnlag for resten av sesongen. Det neste viktige rennet for mitt vedkommende blir 30-kilometreren i Åsen og Nannestad-området mot slutten av måneden. Deretter reiser jeg til Latvia for å være med på Skandinavisk Cup-avslutningen. Jeg kommer nok også til å gå en del mindre renn, sa Jørgen til SVA-sporten.

Jørgen Sæternes Ulvang var en av tre lokale som var i aksjon på herresiden. Peter Andersen og Krister Aaen Pedersen. De leverte også bra prestasjoner selv om spesielt Peter hadde forhåpninger om å kjempe høyere opp på resultatlista. Kirkenes-gutten fikk imidlertid på nytt at det ikke er lett å hevde seg når rundt 200 av landets og verdens beste langrennsløpere møtes til dyst.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no