19. okt
STOLT: Bjørnevatn ILs leder for yngres avdeling, Joakim Hansen, er veldig stolt over at klubben har en spiller på helgens landsdelssamling i Sarpsborg. Kabamba Kalabatama har satt seg høye mål før samlingen. (Foto: Tor Sandø).
 
Kabamba (15) vil til Premiere League - første steg er helgas landsdelssamling
Kabamba Kalabatama fra Bjørnevatn får bryne seg på talenter fra hele landet.

Publisert: 29.mar.2017 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Han ble ganske overrasket da han fikk se lista over de 28 spillerne, som er landets mest lovende spillerne fra 2002-årgangen.

- Ja, her var det jo masse spillere fra Rosenborg, Tromsø, Sogndal, Bodø/Glimt, Brann, Aalesund, Molde og Viking, sier han.

- Og Bjørnevatn, supplerer leder i BILs yngres avdeling, Joakim Hansen.

A-lagsmål

Han er full av lovord om en av klubbens mange talenter.

- Han har etablert seg på guttelaget og også fått plass på A-laget. Satsingen på ungguttene er i tråd med sportsplanen vår, der vi skal gi de unge spillerne muligheten på høyt nivå. Han debuterte i cupkvalifiseringskampen mot Tverrelvdalen og skåret ett mål, sier Hansen.

- Jeg liker best å spille spiss. Liker å skåre mål, sier spilleren selv.

- Han har fysikk av en annen verden og rask som et uvær, sier Hansen når han blir bedt om å peke på hans fordeler som fotballspiller.

Blant G15-spillerne er Kalabatama den eneste som fra Finnmark som er tatt ut. I Sarpsborg skal det spilles flere landsdelskamper, sør mot nord og øst mot vest.

Kabamba har gjort sine saker så godt på regionsamlingene at han ble funnet verdig en plass på et hakk høyere nivå.

- Jeg har fått det bra til på de samlingene, men likevel ble jeg overrasket da jeg fikk beskjeden, sier han.

Blant de spillerne som er på landsdelssamlingen så skal Norges fotballforbund ta ut et U15-landslag.

- Det er målet å gjøre det så godt at jeg kommer med der, sier han.

Kabamba Kalabatama er ikke den eneste fotballspilleren i familien. Storesøster Natanga har stått i mål på Bjørnevatn og Hesseng. Storebror Tomba har gjort det bra i flere kamper for A-laget, mens lillebror Andrew er lillegutt, men spiller for småguttelaget. Selv begynte Kabamba som mygg-spiller. Da familien flyttet til Sandnes spilte han en sesong for SIL. Utenom det har han spilt i gulblått hele tiden. Nå skal han gi alt for å få muligheten til å spille med det norske flagget på brystet.

- Det er ingenting å spare på, sier han.

Chelsea og Norwich

Målet for de nærmeste årene har Kabamba allerede staket ut.

- Jeg skal spille i Premier League om noen år, sier Kabamba. Han vil gjerne spille for favorittklubben Chelsea. Planen til sommeren er å få et treningsopphold i den engelske Championship-klubben Norwich sitt akademi.

- Jeg har noen kontakter der som jobber med å få til dette, sier Kabamba. Men først skal han gjøre nok til at U-landslagstrenerne ikke kan komme utenom han når de plukker ut U15-landslaget. Utviklingen går fort i fotballkarrieren til BIL-talentet nå.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no