19. okt
KAK: Gjengen fra KAK som var med i NM i bryting for ungdom og junior. Sergej Korshokov, Chris Torry Stormo, Kaja Bergersen, Anatolij Bogdanov, Linn Charlotte Stormo og Willy Bangsund

 
Kajas store helg
Å ta en gull- og en sølvmedalje når norgesmesterskapet går på hjemmebane, er så nært opp til perfekt som det går an. Bare spør Kaja Bergersen.

Publisert: 21.mar.2016 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

15-åringen i Kirkenes Atletklubb har vunnet NM-gull før. Nå skulle gullet forsvares og det hjemme i omgivelser hun kjenner bedre enn de fleste, på brytemattene i Fjellhallen.

Nest best

Det var ikke mange jentebrytere med i NM. I Kaja sin klasse, 53 kilo, var de tre brytere. I innledende runde gjorde Kaja jobben og vant 2-0 over Amanda Nylund Nilsen fra Båtsfjord. I finalen mot Othelia Høie fra Fredrikstad BK Atlas ble det tøffere. Her kom hun skjevt ut fra start og tapte til slutt 0-10.

– Det ble vanskelig ja. Jeg forsøkte å få inn noen grep, men lyktes ikke. Slik er det. Av og til vinner man, andre ganger taper man. Slik er det bare, sier den positive og hardt satsende KAK-bryteren.

De andre tre KAK-bryterne ble alle slått ut i innledende runder. Linn Charlotte Stormo (56 kilo) tapte 0-4 for Sofia Aak fra Kolbotn. Anatolij Bogdanov (85 kilo) begynte bra mot Ruben Elias Been, men måtte se seg slått 3-4. Mot Mohammed Larsanov Ramzanovitsj fra Sportklubben av 1909 var han sjanseløs (0-10). Også Chris Torry Stormo fikk en god leksjon, mot den gode Vadsø-bryteren Azir Dzortov (tap 0-8).

Opp i vekt

I søndagens junior-NM, måtte Kaja Bergersen gå opp en vektklasse for å få kamper. I 56-kilosklassen møtte hun klubbvenninne Linn Charlotte Stormo, som var eneste motstander i klassen. Så her ble hun både norgesmester og klubbmester.

– Vi kjenner hverandre ut og inn og trener med hverandre nesten daglig, sier Kaja.

– Jeg forsøkte å gå ut og gjøre mitt beste, men Kaja var sterkere enn meg i dag, sa Linn Charlotte etter 8-0-tapet for klubbvenninnen.
Selv om påsken står for tur, så tar ikke KAK-bryterne ferie. Nå er det samling i påsken, så Barents Winter Games, før KAKs eget Aprilstevne.

– Det blir tøft, men det er dette vi trener så mange ganger i uka for, sier Bergersen.
Den tredje KAK-bryteren i junior-NM var Anatolij Bogdanov (85-kilosklassen). Han tapte 0-8 for både Sander Myrvang fra Lørenskog, Fabian Christensen fra Fredrikstad BK Atlas og Ruben Eleias Been fra Moss.

Roser arrangøren

En av de som var i Fjellhallen denne helgen, var ikke ukjente Lars Rønningen, som er trener for Kolbotn.

– Dette har vært et fantastisk mesterskap både sportslig og arrangementsmessig. Sportslig fikk vi veldig god uttelling for Kolbotn, med flere medaljer i alle valører. Arrangementsmessig var det heller ikke noe å klage på her oppe, sier Rønningen.
KAKs Willy Bangsund var veldig godt fornøyd etter mesterskapet.

– Klubben har hatt et 20-talls personer i drift før, under og etter mesterskapet. Dette kan vi. Vi har fått masse skryt og deltakerne har fått et slikt mesterskap som de forventet. Alt har vært i trygge og erfarne hender. Vi har tross alt arrangert tre mesterskap før. Mange av dem som deltok her i helgen har vært her før. De blir hentet på flyplassen, kjørt tilbake og tatt vare på mens de er her, sier Bangsund.
Heller ikke Finnmark brytekrets, som arrangerer mesterskapet, hadde noe å klage på.

– Et prikkfritt mesterskap. Ingen har klaget på noe som helst, sier leder i kretsen, Bjørn Nilsen.

Se eget billedgalleri fra NM i bryting.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no