18. okt
GEMYTTLIG: Hilsingen før kampen gikk gemyttlig for seg. Det gjorde det ikke drøyt 90 minutter etter.
 
Kalte bjørnevatnspiller for "din samejævel".
Lyngen/Karnes-keeper Kristoffer Granås beskyldes for rasisme under kampen mot BIL søndag kveld. Troms-laget får også regning på en ødelagt garderobedør.

Publisert: 03.jun.2013 17:09
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Det gikk hett for seg mot slutten i Bjørneparken søndag. Lyngen/Karnes-keeperen var meget frustrert over å ha sluppet inn ballen som ga BIL 2-2 fem minutter før full tid.
I angrepet etter blir en av Bjørnevatns spillere liggende foran der keeperen skal skyte ut fem-meteren. Da kommer denne salva fra Granås.
- Fløtt dæ din samejævel!

Rødt ble gult

De rundt 50 tilskuerne i Bjørneparken får med seg hva som skjedde. Etter å ha konferert med sin assistentdommer får Granås gult kort. Feil, mener Bjørnevatn ILs fotballeder, Audun Falle.
- Dette er et soleklart rødt kort og kunne ha endret kampbildet i sluttminuttene, sier Falle.
Men Lyngen/Karnes-spillerne var ikke ferdig med å få ut sin frustrasjon over to tapte poeng. Da laget ankommer bortegarderoben, sparker to av spillerne i stykker garderobedøra i Bjørneparken.
Nå vurderer BIL om de skal gå videre med denne saken.
- Ja, dette er jo uholdbar oppførsel som vi vil vurdere å rapportere til kretsen. Dommeren har innrømmet i ettertid at keeperen burde fått rødt kort for utvisningen. Noe utover dette vil vi ikke gå. Vi vil ikke straffe Lyngen/Karnes noe utover dette. De har beklaget hendelsen, sier Falle.

Legger seg flate

Lyngen/Karnes legger seg flate etter det som skjedde. Trener David Lundblad tok kontakt med BIL-ledelsen etter kampen og ba om at regningen for ny garderobedør blir sendt til dem.
- Jeg var inne i garderoben etter det som skjedde og la meg paddeflat og beklaget sterkt overfor Bjørnevatn IL for det som skjedde. Det er mye som kan skje i kampens hete. Vi var nede etter å ha fått et sent mål i mot og må settes på kontoen for frustrasjon og stor vinnervilje, men dette er på ingen måte noen unnskyldning for de to hendelsene. Keeperen vår er en ung gutt, som må lære seg at slik oppførsel tolereres ikke. Han var langt nede etter at dette skjedde. Vi tolererer selvfølgelig heller ikke å sparke stykker en dør. Dette skal vi håndtere internt og overfor BIL skal vi gjøre opp for oss. Selvfølgelig skal vi det, sier Lundblad.
Vi lyktes mandag ikke i å få en kommentar fra dommer Tor-Hallvard Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no