20. okt
PESSIMISTISK: Et nei fra Kulturdepartementet på søknad om 25 millioner kroner på ny ishall kan bety slutten for ishockeysporten i Sør-Varanger, sier Claus Bergersen i Kirkenes Puckers.
 
Kan bety kroken på døra for ishall
Kirkenes Puckers fikk nei på søknaden om en bevilgning på 25 millioner kroner fra Kulturdepartementet. Det kan bety kroken på døra for ishallen og ishockeysatsingen i Sør-Varanger.

Publisert: 09.sep.2016 11:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Barents ishall er kostnadsberegnet til 31 millioner kroner. Puckers er innvilget et lån på seks millioner og søkte om å få resten av summen dekket av Kulturdepartementet.

Negativt

Det nedslående brevet fra departementet kom sist fredag.

– Det framgår av bestemmelsene at statlig tilskudd kan ikke overstige 50 prosent av prosjektets godkjente kostnad. Ishallprosjektet vil kunne oppnå denne prosentsatsen gjennom den ordinære spillemiddelordningen. Det er derfor ikke aktuelt med en tildeling av ekstramidler fra departementet, skriveravdelingsdirektør Ole Fredriksen i Kulturdepartementet. Ifølge den idrettsfunksjonelle forhåndsgodkjenningen vil det kunne være aktuelt å søke om tilskudd av ordinære spillemidler til ishall, klubblokaler og sosiale rom tilhørende ishallprosjektet.

– Per i dag vil dette kunne utgjøre 13,5 millioner kroner. Det tilkommer også et tillegg på 25 prosent av ordinært tilskudd fordi anlegget er lokalisert i Finnmark. Statlig tilskudd kan imidlertid ikke utgjøre mer enn 50 prosent av prosjektets godkjente kostnad. Som en følge av disse forholdene vil det være mulig å søke om inntil 15,5 millioner kroner til ishallprosjektet i Sør-Varanger dersom godkjent kostnad utgjør 31 millioner kroner, skriver Fredriksen.

Avgjøres i kveld

Kirkenes Puckers skal på et møte i brakka ved Lillebanen avgjøre ishallens videre skjebne.

– Vi har fortsatt en liten mulighet til å få fylkeskommunen til å dekke halvparten av ishallen, men alle kjenner jo til den økonomiske situasjonen der. Det er overhengende sannsynlig at vi må skrinlegge planene om ishall, sier Claus Bergersen i klubbens prosjektgruppe for ny ishall.

Hva betyr dette for ishockeyen i Sør-Varanger?

– Får vi ikke de pengene, så må vi skaffe de 15 millionene selv og det blir nok for tøft for en liten klubb. Men vi har ihvertfall prøvd. Vi er en klubb som har slitt mot vær og vind lenge og som hadde sett fram til å få bygd en ishall. I dag er all virksomheten vår avhengig av dugnad og det blir tungt så lenge vi ikke får drive innendørs. Dette kan bety kroken på døra for ishockeysporten i kommunen og det er bittert. De bygger ny ishall i Zapoljarny og Tromsø har også. I BHL-serien er vi de eneste som ikke får hall og det kan være det som til slutt tar knekken på klubben vår og med det også hele ishockeysporten i Sør-Varanger, sier Bergersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no