19. okt
TOPP: Karina Elisabeth Andreassen har ennå ikke fylt ti år, men er på full fart opp og fram i badmintoppen. I Barents Open hevdet hun seg godt mot atskillig eldre spillere.
 
Karina på vei mot badmintontoppen
Karina Elisabeth Andreassen fra Kirkenes badmintonklubb er bare ni år gammel. Likevel tok hun gull i trettenårsklassen under forrige helgs Barents Open.

Publisert: 30.okt.2014 10:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Vilde Espeseth har i flere sesonger vært en stor inspirasjonskilde for Kirkenes badmintonklubb. Nå viser det seg at det gror godt bak en av landets beste badmintonspillere på kvinnesiden. Karina Elisabeth er en av disse.

– Hun er et talent, men vi forsøker jo å bremse litt. Hun blir snart ti år og har gjort det meget godt i aldersklasser godt over hennes egen, sier pappa Vidar, som også er leder for Kirkenes badmintonklubb (KBK).

Karina og Vilde

Andreassen er veldig takknemlig for den jobben Vilde Espeseth har gjort for klubben. De siste sesongene har Vilde utviklet seg gradvis og etterhvert blitt en gullgrossist. Men til tross for at hun bor, trener og konkurrerer sørpå, langt unna Fjellhallen, så har hun aldri glemt moderklubben sin.

– Vilde er den beste inspirasjonskilden våre unge spillere kan ha. Det er viktig å ha en spiller i den lille klubben vår som viser at det går an å bli i norgestoppen selv om man bor her oppe og spiller for en liten klubb. Hennes resultater har vært aldeles fantastisk. Hun er den beste ambassadøren for klubben vår, sier Andreassen.
Gull i U13-klassen, damesingle og mix-double i U13 og en tredjeplass i dame-double under helgens Barents Open lar seg absolutt høre for badmintontalentet fra Kirkenes.

– Nå skal vi ut og reise på en del rankingstevner utover i sesongen, sier pappa Vidar Andreassen.

Eneste arrangement

Barents Open er et stevne som har vært arrangert i flere tiår og som hvert år samler flere klubber fra Russland, i tillegg til Båtsfjord, Berlevåg og Tana. I år var det også en utøver fra Verdal i Nord-Trøndelag med. Totalt var det i underkant av 110 deltakere med. KBK stilte med ti utøvere og spillere som Joakim Andreassen, Anastasia og Liza Vasiljeva, Nora Malterud, Gjermund Koi, Pavel Korostel, Benjamin Hansen og nevnte Karina Elisabeth, gjorde alle sine saker bra.

– Barents Open er det eneste stevnet vi arrangerer hver sesong. Dette samler den lille klubben vår. Dugnadsånden er alltid på topp når vi arrangerer Barents Open. Alle har bidratt på beste måte, enten i kafeteriaen, sekretariatet som dommere eller andre ting som må ordnes i en slik turnering, sier Andreassen.

Nesten avlyst

Årets badminton-stevne i Fjellhallen sto i fare for å bli avlyst.

– Det er klart at det bød på utfordringer at frigjøringsjubileet var samme helgen. Dette gjorde blant annet at utøverne fra Hammerfest ikke kom. Det var rett og slett ikke plass på hotellene i byen, sier Andreassen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no