13. okt
DERBY: Ketil Jacobsen var i England og så favorittlaget sitt, Derby, spille mot Huddersfield hjemme på Pride Park.
 
Ketils engelske fotballpåske
DERBY: - Det finnes ikke noe bedre enn å tilbringe påsken i England. Det sier Ketil Jacobsen i Kirkenes.

Publisert: 19.apr.2017 19:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Jacobsen er Derby-supporter på sin hals, og han stråler når vi treffer ham utenfor stadion Pride Park i Derby, en by i østlige deler av Midlands med rundt 250 000 innbyggere.

Ketil er en av 300 medlemmer i Derbys norske supporterklubb. Han er også redaktør for supporterklubbens norske magasin, «NorRam».

Populært

Totalt reiser godt over en halv million nordmenn over til England for å se fotball. Påsken er en av de mest populære tidspunktene for fotballtur, enten for å se sine favorittlag eller dra over for å «samle baner».

Det er en egen banehopper-liste, der man kan dra på kamper i de seks øverste divisjonene i England og de fire øverste i Skottland og registrere sine besøk. Han som leder listen, har vært på alle 203.

Ketil Jacobsen har ikke riktig så mange, men har også han reist mye rundt på andre kamper enn sitt kjære Derby. Denne gang kom Ketil til England før påskehelgen og fikk med seg flere fotballkamper. Til Derby kom han mandag, tidsnok til å få med seg hjemmekampen mot Huddersfield i Championship.

Tredje tur

- Det er tredje gangen jeg er på kamp her, og det er like stort hver gang. Jeg ble Derby-supporter i 1972 da de tok sitt første av to ligamesterskap. Mange av de som er supportere, opplevde dette som sin første store opptur. Siden har det blitt noen oppturer og mange nedturer. Men uansett; man skifter ikke favorittklubb, og det å gå rundt stadion og møte noen av de gamle Derby-legendene fra da jeg begynte å følge laget er stort for en norsk ihuga supporter, sier Jacobsen.

Derby havner også denne sesongen utenfor Play Off, og må forberede seg på en ny sesong i Championship.

Den ikke altfor velspilte kampen mot oppryggsjagende Huddersfield endte 1-1 foran i underkant av 30 000 tilskuere, blant dem Ketil Jacobsen fra Kirkenes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no