20. okt
ALTA: Denne gjengen på Kirkenes IFs A-lag skal gjøre alt for å slå ut Alta i første runde i cupen på Kirkenes stadion kommende torsdag.
 
KIF går for seier
KIFs A-lag går for seier i cupkampen mot Alta på torsdag. – Cup er cup, sier trener Harald Sørensen.

Publisert: 12.apr.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Kirkenes IF er et topplag i tredjedivisjon, Alta ett av opprykksfavorittene i andredivisjon og starter sesongen hjemme mot Tromsø 2 mandag ettermiddag.

Hjemmebanefordel

Sørensen innrømmer at KIF i åtte av ti kamper nok vil slite med å slå Alta.

– Men det er klart at vi går for seier. Cup er cup og alt kan skje. Også har vi fordel av hjemmebane, muligheten for å gå til andre runde er mer realistisk i år enn de siste sesongene. Jeg tror publikum kan glede seg til en offensiv og fartsfylt fotballkamp, sier KIFs nye trener som håper at KIF-menigheten kjenner sin besøkelsestid i middagstiden torsdag.

Sørensen tok over KIF-laget da vintertreningen startet etter nyttår. Han har noen spørsmål før sesongen tar til for fullt lørdag 23. april hjemme mot BUL. Men nå er det å komme seg videre i norgesmesterskapet som har fokus.
Det ser noe bedre ut på skadefronten enn det har gjort på en stund. Joakim Persen er tilbake, og Tor Jonny Bendiksen og Alexandr Babachin er i bedring og har begynt å trene litt fotball.

– Men han er det for tidlig for til torsdag. Vi har også noen unggutter som banker på døra og som vil få sjansen, sier Sørensen.

Skadeplaget

Mikael Astrup, Henrik Floer og Kristian Kristian Hagen er to av spillerne som sliter med skader for tiden. Dermed vil mye av ansvaret hvile på kaptein Eivind Braathen Blix, Anatolij Anisimenko, keeper Paulius Pocius og ikke minst storskårer Jørgen Jerijärvi Nilsen framover.

Jerijärvi Nilsen var fjorårets toppskårer i tredjedivisjon avdeling 12 og bedre enn noen gang. Han vil utgjøre en meget giftig angrepsduo med Milos Vucenovic. Han er også klar til cupkampen torsdag. Vucenovic gikk til Norild for å bli A-lagstrener der etter fjorårssesongen. Nå er han tilbake og klar for å være med og skyte KIF til andredivisjon og videre i norgesmesterskapet.

1-8

I slutten av januar møttes Kirkenes IF og Alta i Finnmarkshallen i Alta i treningskamp. Da vant Alta 8-1. Torsdag er det «payback-time». Premien er en plass i andre runde.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no