20. okt
BRONSE: Bronsejentene til KIF jenter 14; (bak) Helle Andersen, Maiken Isaksen Sjåstad, Aurora Sofie Leiros, Camilla Furu, Anne Midtkandal, Greta Hagen Noste og Maiken Lund. (foran) Julianne Beddari, Ine Pettersen, Ingrid Kubban, Siv Svanhild Danielsen og Ina Vedø Olsen.
 
KIF-jentene med sterk tredjeplass
Kirkenes IFs jenter 14-lag i håndball tok en meget sterk tredjeplass i Altaturneringen siste helg.

Publisert: 08.feb.2016 15:16
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Altaturneringen er Nord-Norges største håndballturnering og selv om KIF-jentene reiste til Alta uten flere sentrale spillere, så hadde de mål om å nå langt.
Videre med nødskrik

Etter å ha ankommet Alta fredag kveld, så var det kamp mot Bravo fra Tromsø. Her vinner KIF 7-3. Lørdag morgen blir det tap 7-6 mot Alta 2.

– Vi starter greit mot Bravo, men hadde ikke våknet skikkelig da vi møtte Alta. Da spilte vi direkte dårlig. Det var en strek i regningen og noe vi må ta lærdom av, sier trenerne Inger Lise Noste og Stine Isaksen Sandø.

Når KIF-jentene går på sitt andre tap i gruppespillet med 3-4 for BUL2, så ser det direkte mørkt ut for videre spill. Men laget er videre med minst mulig margin som en av de to beste treerne og skal møte Kiruna, som er et av turneringens beste lag og tapte finalen i fjor for BUL. Fjortenårslaget til KIF har møtt svenskene tidligere og tapt både som tolv- og trettenåringer.

– Jentene spiller en fantastisk kamp og vinner 10-8, sier trenerne.
Bronsevinnere

I semifinalen søndag møter KIF Tromsø, som er et av Nord-Norges beste lag.

– Her blir vi for små og de slår oss 7-2. I bronsefinalen hever jentene seg igjen og slår Alta 8-4 og tar med seg bronsemedaljene hjem. Det er masse trening i å spille slike intense turneringer og vi har tatt med oss masse hjem for å lære, sier Noste og Isaksen Sandø.
KIFs jenter 14-lag ligger godt an med begge sine lag i seriespillet og får kanskje begge lagene med i regionmesterskapet (sluttspillet) i Alta i april. Laget skal også delta i en stor internasjonal håndballturnering i Praha i påsken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no