19. okt
TRENER: Harald Sørensen hadde stor suksess som jentetrener i fjor, med sølv i Norway Cup og som her kretsmestere.
 
KIF og BIL ruster seg til sesongstarten
Det er knappe tre måneder igjen til seriestart og Kirkenes IF og Bjørnevatn IL ruster seg til kamp.

Publisert: 05.feb.2016 15:06
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Lørdag 23. april starter KIF hjemme mot BUL. To dager senere kommer Alta 2 på besøk i Bjørneparken. Men allerede i midten av mars møtes de to sør-varangerlagene i første kvalifiseringsrunde til norgesmesterskapet. Den kampen spilles sannsynligvis i Barentshallen. Selv om vi er midt på vinteren er forberedelsene til en ny sesong godt i gang.

Trent en måned

I jula ble det kjent at Harald Sørensen tar over som A-lagstrener i Kirkenes IF. Etter en måned med trening er han optimist.
– Ja, optimist må man være. Målet er at KIF også denne sesongen skal kjempe i toppen av tredjedivisjon, sier Sørensen.

Siste helg spilte KIF to treningskamper i Alta. Lørdag tapte laget 1-8 for Alta IF etter å ha holdt 1-1 helt til det 65. minutt. Søndag gikk det bedre, 4-1 over Tverrelvdalen.

– Vi legger ikke all verden i resultatene nå, men det er godt å være i gang, sier Sørensen som har fått med seg Stein Arne Hågensen som assistenttrener.

Mange unge

Mens trenerapparatet er på plass, så gjenstår det noe med spillertroppen ennå.

– Alle er ikke tilbake fra skader, sykdom og reiser. Og det vil vel også komme inn noen utover de vi har i dag. KIF-troppen i år vil bestå av mange unge spillere. Vi har en stor treningsgruppe med A- og juniorspillere. Med tiden blir disse delt i en A- og B-gruppe, der spillerne vil gå litt imellom alt etter kvaliteten de viser. Vi har også hatt noen spillere på prøvespill. Heldigvis er det noen måneder før det virkelig braker løs, sier Sørensen, som fra 1. mars vil være heltidsansatt i KIF, 50 prosent som A-lagstrener og 50 prosent administrativ stilling.

Daniel Mikkelsen forlater KIF. Han spiller denne sesongen i Senja.

Ser bra ut

BIL-trener Dag Helmer Mathisen legger heller ikke skjul på at han er optimistisk foran en ny sesong i tredjedivisjon.

– Vi er bra med spillere på trening, det trykkes til og det er en motivert gjeng som nå har trent i en måned. Det er alt vi ber om som trenere. Da kunne ikke jeg vært mer fornøyd, sier Mathisen.

BIL vil denne sesongen ha en tropp på 21 spillere. I tillegg har klubben også et rulleringssystem med guttespillere på trening. BIL har de siste sesongene latt mange av disse guttespillerne få prøve seg på seniornivå.

– Vi har en god gjeng med talentfulle fotballspillere som hele tiden ønsker å bli bedre, sier Mathisen.

Stein på stein

Siste sesong hadde BIL en god sesong og havnet på en femteplass.
- Vi har hele tiden et ønske om å bli bedre. Men vi bygger stein på stein, og målet er å hele tiden utvikle oss og ha progresjon.

Dermed sikter vi et hakk opp fra i fjor, sier Mathisen.
– Foran KIF?
– Det er ikke et mål i seg selv. Vi må bare måle oss mot oss selv. Hvis spørsmålet er om vi setter oss opprykk som mål, så gjør vi ikke det. Klubben er på ingen måte klar for andredivisjonsspill. Det er urealistisk og utopi, sier BIL-treneren.

Stabil spillerstall

Når det gjelder nye spillere, så er det mye som ikke er klart ennå. Karl Martin Amundsen kommer sannsynligvis fra KIF, i tillegg til Hesseng-spillerne Andreas Davidsen, Sigurd Hoseth Schultz og Sindre Josefsen som allerede er klare.

– Bortsett fra de spillerne som var innom fra GSV, så har vi ikke mistet noen spillere, og det er vi fornøyde med, sier Mathisen.

Forrige helg var Bjørnevatn IL i Alta og spilte mot Tverrelvdalen, der det ble tap 1-6.

- Vi legger ikke så mye vekt på resultater nå, men det er godt å få spillerne i gang, sier Mathisen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no