18. okt
VOKSTE: BIL-keeper Kristoffer Amble Mathisen hadde en uheldig start på debutkampen, men tok det igjen med å bli bedre og bedre utover i kampen.
 
KIF såvidt bedre enn BIL
Første runde i cupen bød på lokalderby med masse spenning.

Publisert: 08.apr.2015 19:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Assistenttrener i Bjørnevatn IL, Arnfinn Mentyjervi, rister skuffelsen over tapet av seg og berømmer de to yngste spillerne, keeperne.
– Jeg har fulgt med disse to spillerne siden de var seks år gamle, og spilte på SIL og Hesseng. Og i dag debuterer de i lokalderbyet, som guttespillere i en seniorkamp. Jeg vet de var veldig nervøse, men de fullførte med stil, begge to, sier han.

BIL-keeper Kristoffer Amble Mathisen fikk en forferdelig start på kampen, da han feilberegnet ballen med lav, sterk sol midt i ansiktet og slapp inn gjestenes første mål etter bare to minutter.
I andre omgang var han ikke til å kjenne igjen, med den ene kanonredningen etter den andre. I det andre målet gjorde Niklas Eriksson Nytun en strålende jobb, men var nok ikke under like stort press som BIL-keeperen.

– Målet vårt i vinter har vært å heve oss i forhold til i fjor. Og det synes jeg vi har klart. Vi hadde vært sjanseløs mot KIF for ett år siden. I dag var det spenning helt til dommeren blåste i fløyta, sier Mentyjervi.

– Det var litt ruskete spill på begge sider, og vi er nok litt preget av at det er helt i starten av sesongen. Og det er alltid tøft å møte Bjørnevatn, det er lokalderby og ingen vil tape. I tillegg har vi noen viktige spillere ute med skade, så vi var litt stressa. Alt i alt gjør vi en bra jobb, og vinner til slutt, men det ble kanskje litt for spennende, sier spillende trener Anatolij Anisimenko på Kirkenes IF.

KIF vant kampen 3-2, men BIL sørget for stor spenning mot slutten av kampen da de flere ganger var nært å utligne og skaffe seg ekstraomganger.

KAMPFAKTA

Kvalifisering, NM menn:

Bjørnevatn - Kirkenes 3-2 (2-2)

Scoringer:

0-1 Jørn Persen
0-2 Milos Vucenovic
1-2 Ruben Sletten
2-2 Gytis Zilinskas
2-3 Milos Vucenovic

Gule kort: Dan Michael Randa, Kristian Lantho Emanuelsen (BIL) Henrik Floer, Jørgen Jerijærvi (KIF)

Dommer: Bernt Thomas Berntsen

Tilskuere: 164 betalende

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no