20. okt
KIF: Kirkenes IFs A-lag sikter mot toppen i tredje divisjon.
 
KIF sliter med skader før seriestarten
Lørdag kommer BUL på besøk på første seriekamp. Lagets nye trener skulle gjerne ha trent mer og hatt flere av de skadde spillerne med.

Publisert: 20.apr.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Harald Sørensen tok over ansvaret for Kirkenes IFs A-lag ved nyttårsskiftet. Fra 1. mars ble han i tillegg administrativ leder for idrettsforeningen. Han er godt fornøyd med KIFs sesongoppkjøring.

– Ja, det ser ganske bra ut. Vi har fått trent godt. Men vi har fortsatt utfordringer på skadefronten. Vi har vel en formening om hvem som starter kampen på lørdag, men skulle gjerne hatt hele laget tilgjengelig, sier Sørensen.

Sentrale

To av de sentrale spillerne som er ute, er midtstopper Alexandr Babachin og fjorårets suverene toppskårer, Jørgen Nilsen Jerijärvi.

– Vi fikk jo noen svar i cupkampen mot Alta og i de treningskampene vi har spilt mot BUL, Tverrelvdalen og Bjørnevatn. Blant annet at vi ikke er så avhengig av enkeltspillere. Vi har mange talentfulle unge spillere, sier Sørensen, som har med seg Stein Arne «Steppen» Hågensen og Pål Haldorsen med som assistenttrenere.
Sørensen og Hågensen har satt seg som mål å komme blant de fire beste denne sesongen.

– Det bør vi klare, med tanke på den nye serieordningen som kommer fra neste sesong. Så dersom vi vil spille fotball mot lag utenfor Finnmark, så gjelder det å komme blant de fire.

Nummer to

Alta i andredivisjon har i flere sesonger vært lokomotivet i finnmarksfotballen. Kirkenes IF lar seg inspirere av dem.

– Alta har lenge vært nummer én i Finnmark. Vi er nummer to, men med klare mål på sikt om å bli nummer en. Det er ingen selvfølge at hegemoniet skal ligge i Alta og i vest. Sør-Varanger, Øst-Finnmark og Kirkenes IF har kapasitet til å utfordre Alta på sikt, sier Sørensen.

– Men det er ikke bare på fotballmatta dette avgjøres, sier Hågensen. – Så lenge Kirkenes er attraktivt å flytte til og bli boende i for fotballspillere, så vil vi gjøre det godt. Det gror godt i klubben, og vi har en god stab og et godt støtteapparat rundt klubben, slik det har vært i veldig mange sesonger. Det gjelder å ta vare på de ressursene vi har og forsøke å vinne fotballkamper.
Offensivt

Kirkenes IF skal under trenerduoen Sørensen og Hågensen spille offensiv fotball.

– Det gjelder å spille godt, få resultater og få folk på kampene, så enkelt og så vanskelig er fotball, sier Sørensen.

– Vi har et ungt lag, med gode offensive spillere og liker å spille ballen. Og så skal vi spille strukturert og jobbe godt defensivt, sier Hågensen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi har visse utfordringer defensivt, og på det rent lagmessige. Det vil komme, sier Sørensen.

KIF har mistet gode spillere som blant andre Jørn Persen og Daniel Mikkelsen fra forrige sesong. Milos Vucenovic var gått til Norild, men er tilbake.

fakta

A- og B-lagstropp sesongen 2016

Paulus Pocius Vlada Filippovich, Aleksandr Babachin, Bjørn Are Aronsen, Jonas Mannsverk, Anatolij Anisimenko, Joakim Persen, Eivind Braathen Blix, Tor Jonny Bendiksen, Henrik Floer, Brage Andreassen, Mikael Astrup, Alexander Mikkelsen, Jørgen Nilsen Jerijärvi, Milos Vucenoviic, Jakob Johansen, Øyvind Melhus, Øyvind Haga, Sondre Hågensen, Simon Haldorsen, Ole Jacobsen, Axel Hoel, Eivind Iversen, Rolf Oskar Bøgeberg, Håkon Torbjørnsen, Kasper Gabrielsen, Eric Osakwe Bye, Morten Sannes, Bernt Hølvold, Henning Jakola, Kristian Nilsen og Trym Stiby.

Hovedtrener

Harald Sørensen

Assistenttrenere

Stein Arne Hågensen og Pål Haldorsen

Keepertrener

Even Flå

Oppmenn

Knut Jakola og Lars Johansen
Fysioterapeut
Lene Langseter

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no