18. okt
HØYT OG LAVT: Igor Spiridonov imponerte igjen og var soleklart banens beste i cupkampen som Tromsdalen hadde full kontroll på og vant 4-0.
 
KIF tapte 0-4 mot Tromsdalen
Holdt nullen lenge i cupkampen.

Publisert: 24.apr.2014 20:53
Oppdatert: 23.okt.2017 10:38

Kirkenes IFs cupeventyr varte ikke lenge.

Førstedivisjonslaget Tromsdalen kontrollerte det aller meste av kampen og selv om KIF hadde flere mulgheter til nettkjenning, så var det et fortjent avansement til andre runde.

- Divisjonsforskjellen avgjorde. Det er to divisjoner forskjell mellom lagene og da TUIL økte tempoet så hadde ikke vi mer å fare med, sier trener Espen Bruer.

Han er likevel godt fornøyd med hva spillerne leverte.
- Ja da. Vi leverer en veldig bra førsteomgang og en OK andreomgang.

0-0 sto seg helt til det 62. minutt. Inntil da hadde TUIL trillet ball og kommet til den ene muligheten etter den andre. Men aller bakerst har KIF Igor Spiridonov, som minst holdt førstedivisjonsstandard i dag. Han var banens beste da fjorårets eliteserielag slo KIF ut av cupen med 1-7 i fjor og var igjen soleklart best da Tromsdalen ble for sterke torsdag.
- Han er fantastisk og spiller på et enda høyere nivå i år enn i fjor. Han er skarpere. Jeg blir litt overrasket dersom Tromsdalen ikke fikk øynene opp for keeperen vår i dag, men jeg er glad for hver kamp han spiller for oss, sier Bruer.
Spiridonov reddet, ellers var det stengene og tverrliggeren som holdt hjemmelaget inn i kampen. Men da Vegard Bergstedt Lysvoll hælet inn 1-0 i det 62. minutt og 2-0 på et noe tvilsomt straffespark i det 71. minutt, så var kampen i realiteten over. Bergstedt Lysvoll fullførte sitt hattrick et kvarter følr slutt, før Svein Johansen fastsatte sluttresultatet til 4-0 helt mot slutten.
I tillegg til Spiridonov får både Aleksandr Babachin i midtforsvaret og Jørn Persen i angrepet godkjent. Både Persen og Jørgen Nilsen Jerijärvi hadde bra muligheter for KIF, men ballen ville ikke inn i buret bak Jørgen Vik.
207 tilskuere trosset det sure været og kom til Kirkenes stadion torsdag ettermiddag.
Nå gleder trener Bruer og spillerne seg til søndagens seriestart mot Ishavsbyen.
- Oppladningen til den kampen er god. Nå har guttene fått kjent på tempoet et par divisjoner over. Det er en sunn erfaring. Nå skal vi nullstille og tenne oss til seriestart, sier Bruer.
Les mer om cupkampen i lørdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no