19. okt
OPP ELLER NED: Brage Andreassen fortviler for en måned siden etter tapet mot Alta 2 og nedrykket til 4. divisjon. Nå kan det likevel bli 3. divisjon for KIF. (Foto: Tor Sandø).
 
Kirkenes IF anker opprykksavgjørelse
Kirkenes IF anker en avgjørelse om ikke å gi laget en ledig plass i den nye regionligaen i 3. divisjon.

Publisert: 06.nov.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Bakgrunnen for anken til Norges fotballforbund (NFF) er at Halsen fra Larvik er gitt en ledig plass i regionligaen framfor KIF. Den ledige plassen kom fordi Strømsgodsets andre- og tredjelag begge var kvalifiserte for en plass i Regionligaen. I NFFs reglement heter det at en klubb kan ikke ha to lag på samme nivå.

Rangerte

I en rangering av alle tolv lagene som endte nummer fem, havner Kirkenes IF med sine 1,772 poeng per kamp på en sjetteplass.

- Siden Strømsgodset bare kan være med Strømsgodset 2 og alle de åtte beste nummer 5-lagene i Sør-Norge får plass er det rimelig at Kirkenes, som viser seg å være nummer seks blant nummer 5-lagene får den siste plassen. Det vil være både rimelig, rettferdig og sportslig forsvarlig. Når disse 84 lagene skal plasseres i seks avdelinger er dte viktig at en setter opp avdelingene strengt geografisk slik at alle deler av landet har mulighet til å rykke opp med ett lag. Ved plassering av lagene i avdelingene skal en ikke se på fra hvilken divisjon lagene kommer. Hovedsaken skal være geografi, ikke antatt kvalitet slik en har hatt mistanke om er benyttet tidligere år, heter det i et brev om nytt seriesystem 2017 fra Kjell B. Lorentzen i Troms fotballkrets. Han legger også ved et forslag til oppsett av de seks avdelingene, der Kirkenes er tatt med.

Men det er ikke så enkelt, sier man i NFF. I en begrunnelse fra fotballforbundet forklarer seksjonsleder for kamp og arrangement i fotballforbundet, Rune Pedersen, at Halsen er valgt foran Kirkenes IF fordi laget får en gjennomsnittsberegning på 1,88 poeng hver spilte kamp, mens KIF får 1,77. Halsen havnet på sjetteplass i sin avdeling.

Færre lag

- Vi mener det ikke er så enkelt da KIF spilte i en mer spisset serie med færre lag. Sportslig sett blir det derfor delt ut færre poeng per kamp, fordi det ved en jevnere serie blir flere uavgjorte kamper, skriver Jan Tore Jørgensen i Kirkenes IF i klagen til fotballforbundets ankeutvalg.

Pedersen skriver i et brev til Finnmark fotballkrets at KIF ikke kan anke den avgjørelsen som forbundet har tatt.

- De åtte beste femmerne skal kun vurderes fra avdelingene 1-10 i Sør-Norge. Dette ble også vedtatt på Fotballtinget. Derfor har vi i våre utplukk ikke vurdert nummer fem i avdeling 11 og 12. Skulle det vært gjort er det andre forutsetninger enn hva som ble vedtatt, skriver Pedersen.

Medhold

Daglig leder Paul Erling Andersen i Finnmark fotballkrets er enig med KIF i denne saken.

- Det er KIF fra vår krets som bør tilbys den ledige plassen. Utregning viser at det er Kirkenes som er best kvalifisert av de lagene som er utenom de åtte som skal tilbys plass, skriver Andersen i et brev til NFF.

Også kretslederne i Troms og Nordland er informert om saken og er også enige med KIF.

Jørgensen skriver at KIF har et sterkt ønske om å spille i 3. divisjon, noe som vil bety mye for fotballen i Øst-Finnmark og mye for Finnmark å ha to lag i divisjonen.

- Vi ser nå at mange av spillerne våre søker nye utfordringer i andre klubber utenfor Finnmark, noe som er bra så lenge det er på et høyere nivå enn det vi har. Med fortsatt deltakelse i 3. divisjon vil vi beholde disse spillerne i klubben, skriver Jørgensen.

- Vi håper, men man vet aldri om arguementer nordfra blir tatt hensyn til, sier han.

Tolv lag

Regionligaen skal i nord neste sesong bestå av Harstad, Mo, Senja, Tromsø 2, Sortland, Junkeren, Mosjøen, Mjølner, Fløya, Salangen, Skjervøy og Alta 2.

Siste ord er ikke sagt i denne saken. Nå avventer KIF avgjørelsen til fotballforbundets ankeutvalg.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no