6. des
VETERANER: Tore Sannes, Arne Ulvang og Willy Olsen er enige om at ungguttene på KIF er gode, og at det er mye å bygge videre på. Men de skulle ønske Kirkenes var litt større.
 
Kirkenes når ikke opp til Alta ennå
8-0 og total overkjøring fra KIF. Hattrick til Brage Andreassen som spilte strålende. Men greit å være i fjerdedivisjon ett år til, mener veteranene på sidelinja.

Publisert: 28.aug.2017 17:14
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Tore Sannes, Arne Ulvang og Willy Olsen ser alle hjemmekampene til KIF, og det er neppe noen som har sett flere enn dem.
– Ja, men vi har sluttet å reise, ler Arne Ulvang.

Midt på treet

Humøret er godt i dag. Laget deres leder 5-0 til pause og ingenting tyder på at de skal spille noe dårligere i andre omgang.
– Ja, denne kampen er nok avgjort, smiler Willy Olsen.
Motstander Indrefjord fra Hammerfest ligger på bunnen av tabellen. En seier og en uavgjort har gitt fire poeng. KIF har ikke gjort det dårlig, men heller ikke så bra i serien i år, de ligger på fjerdeplass, men er 19 poeng bak serielederne fra Bjørnevatn. Noe lignende har vel aldri skjedd før.
– Det er kanskje greit at de er i fjerdedivisjon ett år til, mener Tore Sannes.

(Saken fortsetter under bildet)

Bygge på

Han forklarer det med at det er for få spillere i laget til at de har noe i en høyere divisjon å gjøre.
– Nå har høsten kommet, vi har mistet 7-8 spillere og det er mye ungt på banen. Det med unge spillere er bra, for det viser at vi har noe å bygge videre på, men det må vi til neste år også. Derfor mener jeg det er helt greit å være litt i fjerdedivisjon, sier han.
– Men det er mange gode, unge spillere utpå, sier Arne Ulvang.

Tilflytting

– Problemet er at de reiser bort. Først er det militæret og så skal de gå på skole. Hadde vi hatt høyskole her, hadde vi holdt på mange flere unge folk, og fått tilflyttere fra hele Øst-Finnmark, mener Arne Ulvang.
Han tror en løsning nå kunne være at det ble lagt bedre til rette for å kunne gå på videregående skole samtidig som man drev med fotball.
– Men det er økonomi også. Kirkenes har ikke et så stort næringsliv som kan bidra med den økonomien som må til for å få et topplag. Som Alta. De er rett og slett litt større enn oss, mener han.
- Hva med et felles Sør-Varangerlag?
– Det er klart at hvis vi hadde ett lag med de beste spillerne, så hadde vi nok hatt et topplag.
– Men med den sterke klubbtilhørigheten vi har, må vi nok vente en generasjon til, mener Tore Sannes.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no