19. okt
SKUTT GODT: Martin Landsem Lorentsen har gjort det godt så langt i Landsskytterstevnet.
 
Kirkenes-skytter klar for finale etter kjempeskyting
MÅLSELV: Det er få fra Kirkenes og Sør-Varanger som har hevdet seg på nasjonalt nivå i skyting. Nå har byen og kommunen endelig fått en som har ambisjoner om å utfordre de beste.

Publisert: 05.aug.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Av Kjell Dahl og Svein Halvor Moe
Han heter Martin Landsem Lorentsen og er nok ukjent for de fleste. For det er ikke mer enn ett års tid siden Martin flyttet til Kirkenes. Trønderen lot seg lokke nordover av ei kjekk jente fra byen. Denne uka har han skutt fullt hus og kvalifisert seg for feltfinale i Landsskytterstevnet. Det er en prestasjon det står respekt av. Martin som kommer fra en skytterinteressert familie og var lovende som rekrutt og junior, har fått tilbake lysten.

Fin tilvekst

26-åringen har vist seg å være en fin tilvekst både til det lokale skyttermiljøet og et av landets aller minste skytterlag som virkelig fikk det til under samlagsskytingen i Målselv.

– Jeg tok en pause da jeg reiste i militæret og etter hvert fortsatte med studier. Lysten kom tilbake da jeg flyttet nordover og fikk bedre tid. Mitt langsiktige mål er å bygge seg opp slik at jeg kan være i stand til å prestere i LSS i 2018. Det arrangeres i Stjørdal og arenaene ligger bare noen få kilometer unna der jeg har vokst opp. Jeg ser veldig frem til å skyte på hjemmebane. Forhåpentligvis så får utnyttet de to årene jeg har på meg godt slik at jeg har forutsetninger for å kjempe høyt opp på resultatlistene i det stevnet, sier Landsem Lorentsen.

Jobber på sykehuset

Martin forteller at han jobber på sykehuset i Kirkenes som sykepleier. Den dyktige skytteren stortrives både på jobb og i byen for øvrig. Han har ingen planer om å forlate østfylket med det aller første. Han trekker frem folkene og den flotte naturen som det beste med byen som nå har fått en skytter som kan være kapabel til å utfordre de beste i landet. Martin forteller at han ikke har prestert all verden på skytebanen før i år Han hadde derfor ikke noen som helst forventninger da han pakket skytterutstyret og satte kursen for Troms.

– Jeg skjøt med senkede skuldre og uten noe som helst forventningspress. Det kan ha gjort det enklere å skyte så bra som jeg gjorde, sier han som er sønn til to tidligere toppskyttere. Mora Siri Landsem var i en årrekke en av de beste internasjonale innendørsskytterne. Hun hentet heim mange store triumfer og har i likhet med guttens far god grunn til å være stolt over sønnen som ser ut til å ha arvet de gode skyttergenene. Landsem Lorensen innrømmer at han ble litt satt ut da han fikk anvist den høye poengsummen og sikret seg finaleplass.

Liten erfaring med felt

– Hva tenker du om at du nå får muligheten til å skyte om NM-tittelen, Martin?

– Jeg har ikke brukt energi på det selv om jeg nå vet hva jeg skal bruke det meste av fredagen på. Den vil nok gå med til finaleforberedelser og skyting. Felt er en disiplin jeg har liten erfaring med. Det gjør at jeg ikke har andre forventninger enn at jeg skal gjøre mitt beste og så får vi se hvordan det går, sier han som gladelig forlenger Målselv-oppholdet. Martin hadde neppe blitt værende så lenge i Midt-Troms om det ikke hadde vært for at han skal skyte finale.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no