22. okt
GULLUTØVERNE: Karina Skagen Enoksen, Iver Kjellmo Johansen, Håvard Pedersen og Svein Sundquist tok alle gull for Kirkenes Taekwon-do-klubb under helgens NM i Tromsø.
 
Kirkenes tok fire gull, en sølv og åtte bronse
Helgens norgesmesterskap i Taekwon-do gikk over all forventning for utøverne fra Kirkenes. Utøverne stoppet ikke opp før de hadde fire gull, en sølv og åtte bronsemedaljer med seg hjem.

Publisert: 11.nov.2014 20:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Gjeveste valør på medaljene fikk Karina Skagen Enoksen, Iver Kjellmo Johansen og Svein Sundquist i sparring og Håvard Pedersen i mønster.

– Jeg hadde en drøm om at dette skulle bli et godt mesterskap for oss, men at vi så til de grader skulle prege NM som vi gjør er bare helt utrolig. Vi var mange som gned oss i øynene etterhvert som finalekampene gikk søndag, sier Kent Tore Skagen, som representerte klubben som dommer.

Strålende innsats

Klubben gjorde ifølge coach Martin Knutsen en strålende innsats og klarte å sanke til seg hele 19 poeng individuelt. Dette holdt til smått utrolige femteplass blant hele 57 NM-klubber.

– De fleste utøverne våre gikk flere kamper og flere var svært nære medalje. Det blir nesten vanskelig å trekke fram enkeltprestasjoner, men dette er medaljerekka;
- Håvard Pedersen (gull mønster).
- Karina Skagen Enoksen (gull sparring og bronse lagmønster).
- Svein Sundquist (gull sparring).
- Iver Kjellmo Johansen (gull sparring og gavekort på 1000 kroner fra MX sport).
- Lena Warelius (bronse mønster).
- Brian Larsen (bronse mønster).
- Jørgen Kiil Olsen (bronse mønster).
- Tor Gunnar Johnsen (bronse mønster og sølv sparring).
- Mayliss Hallonen (bronse sparring og bronse lagsparring).
- Kaja Turner (bronse lagsparring).
– Vi hadde regnet med å gjøre det bra i dette mesterskapet, men dette var nok litt i overkant av hva vi hadde forventet. 19 individuelle poeng er fantastisk bra i NM-sammenheng fra en så «liten gjeng» fra en så «liten klubb». Vi gjorde oss bemerket blant de andre utøverne og klubbene for at vi stilte så mannsterke og gjorde det så godt, sier Knutsen.

Satset

Skagen finner grunn til å hedre coachene og trenerne etter helgens NM.

– Kaja Turner og Martin Knutsen har gjort en utrolig innsats i klubbens 115 medlemmer i flere år. Og ikke minst for regionen. De har hatt hånd om de minste. Det er dette vi ser resultatene av nå. Du må være fjorten år for å delta i NM og dette resultatet viser at det var mange som var mer enn klare for å konkurrere med de beste i landet nå, sier Skagen.
Datteren Karina forteller om en nervepirrende finale, der det var små marginer.

– Det var jo sparring jeg satset på. Jeg ble skadet, men bet tennene sammen og fullførte. Og det gikk jo bra, sier hun og tar et godt grep om medaljen.

– Det er mye av dette idretten vår handler om, sier pappa Kent Tore. Dette med å vise disiplin og bite tennene sammen når du møter motbør. Det var ikke fritt for at jeg var veldig stolt da.

– Du har selv noen NM-gull. Tok du ditt første så ung som Karina er?

– Nei nei. Jeg hadde knapt begynt med idretten da jeg var så gammel. Jeg var vel 18-19, vil jeg tro, sier han.

Iver Kjellmo Johansen har lenge hatt NM-gull som mål.

– Det føles veldig godt. Jeg var litt nervøs før finalekampe og det gikk jo greit, sier han.

– Ja, du hadde rimelig grei kontroll, supplerer Skagen.
Klubbkameratene Svein Sundquist og Tor Gunnar Johansen gjorde opp seg i mellom i pluss 75-kilosklassen.

– Eller bulldoser-klassen, som vi sier. Det var en tøff klasse med 17 utøvere. Artig med ren 9910-finale. Etter fire tøffe kamper, så var det godt når sluttsignalet gikk, sier Sundquist.
Nå har mange av klubbens utøvere gradering om et par ukers tid. I februar venter finnmarksmesterskapet og i oktober nordnorsk mesterskap, begge på hjemmebane.

– Nå skal grunnlaget legges, sier Skagen.

Deltakerrekord

Også utøverne fra de andre finnmarksklubbene bra. Både Alta, Lakselv, Kjøllefjord og Vardø hadde utøvere som tok medalje.
Det var i år deltakerrekord med hele 496 deltakere i ulike klasser. Det ble konkurrert i mønster, sparring, tradisjonell sparring, lagmønster, lagsparring, spesialteknikk og knusing.

– Nytt av året var at det var egne klasser for veteraner. Stevnet ble godt organisatorisk gjennomført fra arrangørklubben. Det var også et meget høyt nivå på utøverne, sier coach Martin Knutsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no