18. okt
NY RETNING: Bendik Wollmann er fornøyd med at bryting går i mer offensiv retning.
 
Kirkenesbryter med klart NM-mål
Etter halvannet års pause er Bendik Wollmann tilbake i bryting. Han sikter mot NM i Tromsø i mars.

Publisert: 06.jan.2014 12:49
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Dermed kan Kirkenes Atletklubb ende på pallen i norgesmesterskapet. For 19-åringen har et klart NM-mål, nemlig medaljeplass.

- Jeg har hatt pause og ikke trent på halvannet år, men nå er jeg i gang igjen, sier Bendik Wollmann mellom treningskamper i kjølvannet av helgens nyttårsstevne i Fjellhallen.

Nå er det studier som gjelder i kombinasjon med treningen.

- En kan jo ikke leve av bryting, slik en kan med ski og fotball. Bortsett fra land som Aserbajdsjan, hvor det også bare er mulig å få en vanlig lønn. 

Gøy igjen

- Jeg syns det er gøy med bryting igjen, i stedet for bare å løpe og drive vekttrening, forklarer Wollmann som sier han tenker seg å gå ned fra 80-kilos klassen til 75 kilo før NM.

Wollmann var populær i treningskampene i helga, for et av de store poengene med treningssamling og stevne er å skaffe seg kamptrening og matching.

Fra juniornivå har bryting endret regler fra tidligere med tre runder på to minutter til tre minutter over to perioder. Samtidig er det et mål å gjøre idretten mer interessant for publikum ved å belønne offensiv bryting. Det demonstrerte Wollmann mot Jahya Shukrulla fra Vadsø i en av treningskampene i etterkant av stevnet.

- Før var jeg mer defensiv som alle andre, men nå er jeg blitt mer offensiv. Om motstanderen bare går med hodet ned og trekker seg ut av situasjonen blir det dømt passivt, forklarer Wollmann.

Også kurs

50 brytere var samlet, fra Tana, Vardø, Vadsø, Mehamn og Kirkenes.

Samtidig med stevnet og treningssamlingen holdt kretsen også kurs for dommere og sekretærer. På treningssamlingen stilte Sergej Kosjekov, tidligere trener på Bryterskole 13 i Murmansk, opp som trener. Det samme gjorde landslagsbryter Signe Marie Store fra Tana.

Leder for Kirkenes Atletklubb, Claus Bergersen, forteller at klubben er nede i en bølgedal og gjerne vil ha flere med.

Årsakene til bølgedalen kan være flere, også at diskusjonen om å stenge bryting ut av OL var et dårlig signal å sende.

Bergersen påpeker også at bryting selvsagt konkurrerer med alle andre aktivitet, for eksempel fotball som også har blitt en innendørs idrett. 

Men Kirkenes Atletklubb står på for å få opp rekrutteringen, og har også store stevner på programmet i tiden fremover. Først ut er nordnorsk mesterskap i februar. Det går i Fjellhallen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no