19. okt
SPORTSDAGER: Ishockey er en av idrettene med norsk og utenlandsk deltakelse under Barents sportsdager.
 
Klappet og klart for de åttende sportsdager
Kommende lørdag avholdes de åttende Barentssportsdagene. Ingen andre steder arrangeres det et idrettsarrangement med russisk deltakelse i alle idretter.

Publisert: 26.jan.2015 06:54
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Alle idrettsarrangementene foregår lørdag 31. januar på ulike arenaer i Kirkenes og på Hesseng.

Bryting og boksing

Totalt er det 30 deltakere i bryting og boksing. Rundt 25 brytere fra Russland, Finland og Norge skal delta.
Kirkenes atletklubb ønsker å rekruttere flere boksere til klubben. Under Barents sportsdager vil fem russiske boksere ha oppvisningskamper. Begge idrettene vil foregå i Fjellhallen, med bryte- og boksekamper side om side.

Ishockey og kunstløp

17 kunstløpersker fra Russland vil ha oppvisning på Lillebanen. Kirkenes Puckers ønsker å få kunstløp som idrett i Kirkenes og Finnmark og vil gjennom denne oppvisningen reklamere for idretten.
I tillegg vil mellom 40 og 50 ishockeyspillere fra Russland og Norge møte hverandre til kamp.
Det er meldt seks-sju minusgrader i Kirkenes sentrum lørdag 31. januar. Behagelig temperatur både for kunstløpersker, ishockeyspillere og publikummere på Lillebanen.

Fotball Oldboys

Barentshallen er åsted for fotballturneringen for Old Boys, spillere eldre enn 32 år, som spilles som en del av Barents sportsdager. Det spilles med Futsal-regler og fem spillere på hvert lag. Det stiller ett lag fra Zapoljarnij, ett fra Ivalo og tre lag fra Kirkenes. Dette er en vennskapsturnering. Etter turneringen vil de norske, russiske og finske lagene ha felles sosialt arrangement med badstu og festmiddag på lørdagskvelden.

Fotball aldersbestemt
Smågutte- og guttelagene til Kirkenes IF, Hesseng IL og Bjørnevatn IL bruker Barents sportsdager til å spille kamper mot Tornado Nikel i deres barentsliga kalt Barents Playmakers.

Badminton og ski

Kirkenes badmintonklubb trakk seg fra Barents sportsdager i siste liten, men lover å komme tilbake sterkere ved en annen anledning.
Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) trakk seg også helt i sluttfasen av forberedelsene til Barents sportsdager. KOS skal ha et åpningsarrangement for varmestua i skileikområdet. Her vil det også komme russiske langrennsløpere, men altså ikke som en del av Barents sportsdager.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no