6. des
NÆR: Camilla Sivertsen er glad for å kunne kjøre Oliver G. T. skikkelig.
 
Klar for veddeløp med Oliver G. T.
Nå er Camilla Sivertsen som eneste jente en av fire kusker i Sør-Varanger Travlag med amatørlisens. Dermed kan man nå vente å se 23-åringen på Rikstoto fremover.

Publisert: 01.mar.2016 13:23
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Søndag 21. februar i Harstad kusket Camilla Sivertsen Orkan D.K og Turbo Syver på to av de viktigste løpene for hennes løpskarriere. Da hun hadde gjennomført løpene, hadde hun nemlig amatørlisensen på plass.

Med den kan Sivertsen stille opp på offisielt registrerte hesteløp rundt om i landet - av den typen man kan tjene og satse penger på.

- Nå kan jeg kjøre løp i Harstad og på andre store baner. Folk kan tippe på meg før løpene begynner, sier hun fornøyd.

Hesten hennes, fem år gamle Oliver G. T. har vært godkjent en stund. Han tjente inn over 40 000 kroner i fjor høst i Harstad, ved at andre lisensierte kusker kusket ham.

- Han fikk èn førsteplass, to andreplasser og èn tredjeplass, forteller Sivertsen.

- Det er deilig å få lov til å kjøre egen hest! Nå kan jeg være med på hva jeg vil med ham. Jeg kan dra til både Sverige og Finland for å være med på registrerte løp, men blir også med på lokalløpene rundt om i kommunen, sier hun.

For Sivertsen føles det også godt å føre karrieren videre. Hun har gjort god suksess med ponniløp fra før av.

- Det er artig å bevise at jeg klarer å trene store hester også, sier hun.

Hodet kaldt

For å få lisensen måtte Sivertsen reise til Harstad for å komme igjennom et teorikurs, pluss praktisk kurs i kusking på bane over flere helger. Så var det skriftlig eksamen, ett eksamensløp der man ikke kan gjøre feil, og så må man ha gjennomført to godkjente prøveløp på en eller flere ordinære løpsdager.

Sivertsen ble nødt til å gjøre om den siste delen.

- Utfordringen var å holde hodet kaldt. Da jeg dro til Harstad for prøveløp 7. februar, var jeg for nervøs og dumma meg ut i det ene av to løp, sier hun.

Ved andre forsøk 21. februar, trengte hun bare ett, men klarte begge to.

Grand Slam

I mai hiver Sivertsen seg med på sine første registrerte, lisensierte travløp. Derfra ser Sivertsen for seg å være med på en hel del. Men det er en egen konkurranse på gang, der kusken og hesten hennes håper å hevde seg.

- Nå trener vi hardt til Grand Slam. Det er en nyopprettet cup for lisensierte kusker og hester som går over flere løp. Denne gangen er ett av løpene her i Sør-Varanger, på Pasvik travpark i august. De andre løpene er i Lofoten, Bodø, Olsborg og Tromsø, sier hun.

Det er egne pengepremier for hvert løp for kaldblods- og varmblodshester, og cuppotten kan nå så høyt som 75 000 kroner sammenlagt i hver klasse, ifølge Sivertsen.

- Her i Sør-Varanger vil det være doble cuppoeng, for å lokke flest mulig hit. Laget har en stor jobb foran seg før løpet skal holdes. Vi tenker å bruke egne kusker, men også få storkusker hit fra blant annet Bjerke for å kjøre deltakende hester. Dette blir nok det største som er blitt arrangert på Pasvik travpark, sier hun.

Nå skal Sivertsen styrketrene Oliver G. T. foran både løpssesong og Grand Slam.

Sivertsen håper flere kusker tar lisens.

- Trav er en spennende og flott sport som blir mer en livsstil enn en hobby. Vi satser på rekruttering, og trenger flere som driver med dette, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no