16. okt
JUBEL: Hessengjentene jubler etter at gruppeseieren er sikret. Laget er klar for 16-delsfinale i dag, torsdag. (Alle foto: Tom L. Nilsen).
 
Klare for 16-delsfinale
Etter tre klare seire og 15-3 i målforskjell fikk hessengjentene en velfortjent fridag under Norway Cup onsdag. I dag er jentene klare for 16-delsfinale.

Publisert: 31.jul.2013 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Etter 5-2 over Modum søndag, slo Sør-Varangers representant i verdens største fotballturnering til med 6-0 over Gulen/Meisfjord. Her skåret Mia Leinan fire ganger, mens Irene Sæther og Hanna Sønvisen nettet en gang hver. Pauseresultatet var 4-0. Tirsdag var vestfoldlaget Store Bergan motstander og HIL-jentene kjørte også over dem med 4-1. Her skåret Leinan, Hilde Kristoffersen, Silja Wara og Maiken Nilsen en gang hver.

God stemning

Foreldrerepresentant Rolf Gunnar Nilsen kunne fortelle om en fantastisk stemning i spillergruppa.

- Helt rått. Naturlig nok, etter tre fantastiske kamper i gruppespillet, sier han.

Onsdag var det spillefri og Nilsen og spillerne forberedte seg til en tur til Tusenfryd. Da vi snakket med foreldrerepresentanten onsdag formiddag var det ikke klart hvem motstanderen i 16-delsfinalen blir, annet enn at kampen skulle spilles på Bjølsen klokken ti.

- Spillerne er klare uansett. Dette er kjempemorsomt å være med på. Men nå skal det bli godt å slappe av og lade batteriene til fortsettelsen, sier han.

Hesseng ILs meget gode jentelag seiler allerede nå opp som en liten outsider i jenteklassen. Det er mange gode lag igjen, men spillet laget har vist så langt i Norway Cup gjør at trenerne Marianne Myhre og Frank Mikkelsen nå kan få et lag som når virkelig langt i den tøffe turneringen.

Fair Play

Laget spiller ikke bare god fotball. De vet også å oppføre seg på banen. Laget fikk en Fair Play-pris for Finnmark av Norges fotballforbund for 2012 og dette vet HIL å respektere.

- I den forbindelse møtte vi ledelsen i Norges fotballforbund tirsdag. Her ble det snakket om holdninger og hvilket syn vi hadde på det, sier Nilsen.

På NFF-standen på Ekebergsletta fikk HILs Sandra Larsen møte Vidar Riseth.

- Fair Play handler om å respektere motstanderen. Man kan vinne en kamp, men skal gjøre det på en rettferdig måte. Man skal ikke gå ut for å skade motspillerne mest mulig. Vi tenker mye på det før kampene. Vi tenker også på at vi skal ha respekt for dommerne. Hvis de dømmer noe som vi ikke synes er rettferdig, så tar vi det inni oss og går tilbake på plassen vår. Det kan være vanskelig noen ganger, for man blir veldig sint innimellom, men vi har klart oss bra, sa Larsen ifølge NFFs hjemmeside, fotball.no. Hun lovet at HIL fortsatt skal jobbe med Fair Play.

HIL-trener Marianne Myhre sier at det er et bevisst fokus på Fair Play-arbeidet i Hesseng idrettslag.

- Vi har nedfelt en del retningslinjer på hvordan klubben skal drives og hva slags grunnleggende verdiger vi skal legge vekt på. Det går mye på de samme verdiene som NFF har. At vi skal være inkluderende og at alle skal få være med. Det handler om respekt og likeverd. At vi fikk denne prisen ga god PR til klubben vår, sa Myhre til fotball.no.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no