7. des
STYRKER: Mange av 14-åringene er også med i 16-års klassen.
 
Klare for Praha og for sluttspill
KIF lykkes med å holde på unge håndballspillere.

Publisert: 16.mar.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Midt i tenårene er en kritisk alder for å holde på idrettsutøvere, men KIF Håndball ser ut til å ha funnet en metode som fungerer mot frafallsproblematikken.

For at håndballjentene skal ha en skikkelig tur å se fram imot, ble det for tre år siden satt som mål at de annenhvert år skal få være med på en stor turnering. For to år siden var de i Fredrikstad og spilte, og nå i påsken skal 14-åringene til Praha. Trenerne Stine Isaksen Sandø og Inger Lise Noste forteller at foreldre har vært pådrivere for prosjektet.

– Alt er planlagt ned til minste detalj, så vi kan bare sette oss på flyet i Ivalo onsdag i påskeuka og dra til Praha der jentene skal spille cup, forteller Stine Isaksen Sandø.

Spareplaner

Jentene har selvsagt gledet seg lenge til turen, og de har selv sørget for å få finansene på plass. Alle har fått spareplaner, og har spart 40 kroner i uka i lang tid.

– Da blir det overkommelig for alle. All ære til foreldrene som har fått det her til.
Gulrottaktikken skal også brukes videre. En tanke er deltakelse på turnering i Barcelona etter at skolen er ferdig om to år.
Noste og Isaksen forteller at de gjerne vil beholde jentene på banen lengst mulig. Mange av dem har vært med siden helt ung alder, helt ned til syv år, og har vært veldig ivrige.

Bli med

– Men en kan slå seg med når som helst. Det er aldri for sent å begynne, poengterer Sandø og syns det er viktig å få det med. For det er noen som kvier seg for å begynne når andre har vært med lenge.

– Men det spiller altså ingen rolle.

I år stiller KIF med to jentelag i 14-års klassen. Det ene laget kommer til å vinne sin avdeling, og det andre laget blir nummer to. Dermed blir det

Og i mellom blir det altså turnering med verdifull kamptrening i Praha.

Gode lag

I sluttspillet møtes de ti beste lagene i Nord-Norge.
– Vi kommer til å møte lag vi ikke har spilt mot før. Lag vi ikke kjenner, bortsett fra at vi vet at det er de beste lagene. I serien har vi en del ganske lette kamper, men i sluttspillet vet vi at ingen av kampene blir lette.

KIF stiller nå også 16-årslag, også der bidrar 14-åringene sterkt.

Også i 12-årsklassen stiller KIF med to lag.

– Vi er kjempefornøyde med lagene våre, og satser langsiktig. Håpet er å beholde dem helt til de går ut av videregående skole, sier Inger Lise Noste og Stine Isaksen Sandø.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no