19. okt
CUPSEIER: Preben Hemminghytt fikk cupseieren i 600 luft.
 
Knallsesong for Preben
Tre års kjøring - med samme skuter - har gitt god uttelling for Preben Hemminghytt. 13-åringen vant årets nordisk dragcup i klassen 600 luft.

Publisert: 16.apr.2013 17:37
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Før helgens skuterdrag på Førstevann sto Preben Hemminghytt med seier i åtte løp av ti. Og dermed kunne han egentlig bare sikre seier med deltakelse, men vant like godt også årets siste løp.
- En kjempefin sesong. Det er tredje året jeg kjører, og jeg tror resultatene kommer fordi jeg har fått mer erfaring, sier Preben Hemminghytt i det han setter seg på skuteren som står til avkjøling før dagens siste løp. Et løp han altså vant.

Fornøyde

Kirkenes Motorklubb sa seg godt fornøyd med både arrangementet og resultatene etter draget i Kirkenes. Bjørnar Mikaelsen vant den største klassen, top fuel.
- Vi er kjempefornøyd med arrangementet. Det er utrolig mye arbeid for å lage en sånn bane, men alt har gått på skinner og vi har fått mange positive tilbakemeldinger, sier Stein Johnsen.
Kjørerne kommer fra hele Nord-Norge, fra Sør-Norge og Fra Finland. 58 kjørere lørdag og 51 kjørere søndag.
Tidligere ble draget i Kirkenes arrangert tidligere i sesongen, i mars og samlet godt med publikummere. Nå går konkurransen midt i den aller beste hyttesesongen. Lørdag var det 140 betalende for å se fartsleken på Førstevann. Et lite stykke inn i søndagens konkurranse hadde bare 20 betalt seg inn.

Populært innslag

Knøttecrossen ble et populært innslag.
- Det er gøy å kjøre rundt. Både å kjøre veldig fort og å kjøre passe fort, sier Solveig Margrethe Iversen (8). Hun forteller at hun har kjørt skuter siden hun var to år, og nok kommer til å stille opp i skuterdrag en dag.
- Når jeg har blitt både flink og flinkere og har blitt større, sier hun.
Morten Mikaelsen var også ivrig i knøttebanen.
Syvåringen demonstrerer hvordan en kan hoppe med skuter.
- Jeg kan hoppe kjempehøyt, like høyt som meg selv, forteller han og legger til at han kjører så mye og ofte han kan.
Og det er klubben også fornøyde med.
- Å ta være på de helt unge er også en del av oppgavene til klubben. Det gjelder å la dem få positive opplevelser og ha dem med videre. Et viktig innslag, kommenterer Stein Johnsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no