22. okt
KNØTT: Ailo Johansen kjører skutercross nesten som en voksen. Her med mamma Nina Fredriksen og pappa Torfinn Johansen. Ailo er alltid med foreldrene sine på løp.
 
Knøttecross erstatter skuterdrag
Knøttecross i Skafferhullet erstatter det planlagte skuterdraget på Førstevann.

Publisert: 19.mar.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Overvann og dårlige isforhold på Førstevann gjorde at arrangørene i Kirkenes motorklubb ikke hadde annet valg enn å avlyse draget. Men motorentusiastene visste råd.

– Noe måtte vi jo gjøre denne helgen. Så derfor blir det løp for de minste skuterkjørerne på banen i Skafferhullet på lørdag, sier Torfinn Johansen.

Miniskutere

Knøttecrossen er for de minste kjørerne, fra fem år og opp.

– Det er de som har såkalte miniskutere. I Skafferhullet får disse kjøre under trygge og lovlige forhold. Det blir en uhøytidelig konkurranse, der kjørerne er delt opp i grupper etter kjøreerfaring og alder, sier Johansen.
Sønnen Ailo på fem år har etterhvert blitt en erfaren knøttekjører. Han har kjørt både i Vadsø, Tana og Finland og ofte kjørt fra de han har kjørt med. Nylig fikk han en ny seks hesters motor i miniskuteren sin.

– Da går det unna, sier han.

I fokus

– Det som er fint med denne knøttecrossen, er at det er ungene som er i sentrum. Tidligere har de vært en del av en større konkurranse. Nå er det bare en konkurranse for dem og de er i fokus. Oppmerksomheten er bare rettet mot dem, sier Torfinn Johansen.
Det vil bli kafeteria, kake og pølser og ordfører Cecilie Hansen kommer for å foreta premieutdelingen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no