18. okt
PLANLEGGING: Idrettsrådet har første planleggingsmøte for årets Barents Sportsdager. Her er leder i KOS, Sten-Egil Johansen, med, sammen med idrettsrådsleder Anette Jensen, William Sjøstrand, Willy Bangsund og Svenn-Yngvar Pedersen.
 
KOS ute av sportsdagene
Kirkenes og omegn skiklubb er ute av Barents sportsdager. Årsaken er at de ikke får dekket støtte til transport av de russiske deltakerne på de planlagte skirenn.

Publisert: 25.jan.2015 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Ifølge prosjektleder Jarle Olsen i Kirkenes og omegn skiklubb (KOS) gikk de ut av idrettsrådets Barents-komite da de fikk avslag på søknaden om 5000 kroner i støtte. Komiteen har fått 180 000 kroner fra Sør-Varanger kommune til bruk for Barents sportsdager.

Naturlig

Olsen sier at det var naturlig å gå ut av komiteen da de fikk nei til støtte.

– Vi hadde søkt om støtte til transport og opplevde at det ble en prinsippdiskusjon om transport er berettiget. Hva gis det penger til? Hotellrom for noen? Frokost for noen? Transport for noen? 5000 kroner er en liten del av den samlede summen på 180 000 kroner som kommunen har delegert til idretten selv, men vi tar det til etterretning at vi fikk avslag. Vi har opplevd det før også at vi har fått avslag på det vi har søkt om til Barents sportsdager, men sånn er det vel bare, sier Olsen.

KOS vil ha sitt åpningsarrangement for varmestua i skileikanlegget samme helgen som Barents sportsdager.

– Det vil komme noen russiske løpere, som gjerne ville komme tilbake til oss. Det får de lov til. Men dette blir altså ikke et arrangement som en del av Barents sportsdager, sier Jarle Olsen.

Strekker ikke til

I arrangementskomiteen for Barents sportsdager i idrettsrådet, sitter Anette Jensen, William Sjøstrand og Willy Bangsund. Sistnevnte understreker sterkt at summen på 180 000 kroner ikke er tilstrekkelig til alle som søker penger til de ulike arrangementene under sportsdagene.

– Når alle idrettene har tatt sitt, med stort matbudsjett, leie av haller, basseng til alle deltakerne, premiering, overnatting og discotek, så er pengene borte på null tid. Skulle alle idrettslagene fått dekket utlegg for transport, slik KOS søker om, så hadde pengene gått ennå fortere. Transportutleggene må klubbene gjøre med private midler og egne biler, slik det gjøres blant annet i bryting, sier Bangsund.

Han synes det er trist at KOS trakk seg.

– De har vært med i planleggingen hele høsten, men trakk seg plutselig ut. Det er trist. Barents sportsdager skal være et symbolarrangement, der vi skal vise verden hva folk-til-folk-samarbeid virkelig er. Det er spesielt viktig i det forholdet som nå er mellom Norge og Russland, sier Bangsund.

For ungene

Han understreker at Barents sportsdager er til for ungene.

– Her skal det ikke være knallharde konkurranser. Det viktigste er at norske, finske, russiske og svenske utøvere skal møtes og skape kontakter. Russerne setter spesielt stor pris på dette, i veldig mange idretter. Da mener jeg det er feil av skifolket går ut av det idrettssamarbeidet vi har. Man skal ikke la egne prinsipper gå utover ungene. Jeg har holdt på med Barents sportsdager. Ski har sine stevner, vi har våre. Og det passer ikke alltid inn, men man får det til. Og da må de være med der beslutningene tas, ikke gå ut som ski- og også badmintonklubben gjorde. Lederne må begynne å gå i seg selv også når det gjelder satsingen mot Russland, sier Bangsund.

Døra åpen

Leder i Sør-Varanger idrettsråd, Anette Jensen, understreker at ikke alle dører er åpne.

– Vi skal selvfølgelig finne rom dersom de likevel ønsker å være med. Ønsker KOS å komme på det siste planleggingsmøte kommende mandag, så skal de være hjertelig velkomne, sier Jensen.

Prosjektleder Olsen i KOS avslår tilbudet.

– Leder av idrettsrådet mente vi måtte søke Barentssekreteriatet eller den øvrige potten som kommunen hadde å dele ut. Altså ikke av idrettens pott. Der var det ikke rom for vårt behov, noe vi ikke synes er rettferdig. Dessverre er fristen for å invitere folk ute, sier Olsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no