22. okt
FORNØYD: Krister Aaen Pedersen er tilfreds med tingenes tilstand om dagen. Sesongstarten var oppløftende for han som gleder seg til norgescupåpningen. (Foto: Svein Halvor Moe).
 
Kristers oppløftende start
LILLEHAMMER: Krister Aaen Pedersen er en av flere unge langrennseniorer i kommunen som satser. Han har aldri vært så godt forberedt til noen sesong som det som er tilfelle i år.

Publisert: 26.nov.2016 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Det gjenspeiler også prestasjonene i åpningsrennet. Krister var godt fornøyd med farten i de to rennene han gikk på Beito.

Teknisk bra

Først og fremst fordi det stemte bra teknisk og han hadde en brukbar følelse både i det klassiske dustanserennet og på den avsluttende sprinten. Aaen Pedersen har alltid hevdet seg best i de rennene hvor god gammeldags diagonalgang har stått på programmet. Det har ført til at han har brukt litt ekstra energi på denne stilarten i oppkjøringene og forberedelsene til en ny sesong.

- Jeg hadde ingen andre intensjoner med Beitostølen-helga enn å få gode gjennomkjøringer. Det følte jeg at jeg fikk. Håpet var at det skulle gå fortere i distanserennet enn det gjorde. Men med tanke på at dette var vinterens første renn syntes jeg det fungerte bra. På sprinten fungerte det bedre til tross for at det da var skøyting. Det ser jeg på som positivt ettersom fristil som sagt ikke er min sterkeste side. Forhåpentligvis så vil noen dagers kvile nå gjøre susen med tanke på norgescupåpningen på Gålå førstkommende helg, sa Krister.

Ser frem til Gålå

Han har i lang tid hatt den første norgescupsprinten i tankene. Målet er å gå så fort at han klarer å kvalifisere seg for en kvart og deretter semifinale. Aaen Pedersen er innforstått med at han er nødt til å hente frem sitt beste for å ha mulighet til å bli blant de 30 beste på prologen ettersom alle de beste som ikke er opptatt med verdenscup i Finland stiller.

Flere av de som går sprinten har ambisjoner om å bevise at de er god nok for den neste World Cup-sprinten. Det er flere plasser å kjempe om nå ettersom Norge har nasjonal kvote i rennene på Lillehammer. Krister Aaen Pedersen har ikke ambisjoner om å være med i den diskusjonen. Men har lyst til å bevise overfor seg selv at den systematiske treningen over tid har gitt resultater.

- Jeg føler som sagt at jeg er der jeg skal være noen få dager før jeg reiser til Gålå. Jeg føler meg ganske trygg på at jeg kommer til å være sprekere i de rennene når jeg nå har fått trappet ned på treningsmengdene. Det handler om å samle overskudd. Kombinasjonen av mer kvile og flere hurtighetsøkter vil forhåpentligvis slå positivt ut, sa han som er spent på fortsettelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no