18. okt
TRIST: Både enhetsleder for kultur og fritid i Sør-Varanger kommune, Harald Sørensen (til venstre) og nestleder Torbjørn Mortensen i idrettsrådet mener det er trist at interessen for rådet ikke er større enn det er. (Foto: Tor Sandø).
 
Kun ett idrettslag møtte på årsmøtet: - Nå må idrettslagene gå i seg selv, og stille opp
Idrettsrådet i Sør-Varanger kommune går en usikker framtid i møte dersom ikke flere møter opp i andre forsøk på å avholde årsmøte.

Publisert: 05.mai.2017 08:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:19

Kun ett lag møtte på idrettsrådsmøte

Alle kommuner med over tre idrettslag må ha et idrettsråd. Sør-Varanger har 31 medlemmer i det kommunale idrettsrådet. Men på årsmøtet stilte bare Kirkenes Atletklubb opp.

- Det er veldig trist. Jeg hadde ihvertfall forventet at ti medlemsklubber skulle møte opp. Nå må alle medlemsklubbene gå i seg selv og stille opp på årsmøtet, som nå er satt opp onsdag 10 mai, sier idrettsrådets nestleder, Torbjørn Mortensen.

Han er også skuffet over sitt eget idrettslag, Bjørnevatn IL.

Nytt årsmøte

Han mener at det er frustrerende å jobbe i et idrettsråd med så liten interesse fra medlemsklubbene.

- Vi har slitt mye med oppslutningen om idrettsrådet. Men så ille som det er nå, har det aldri vært. Og det er jo idretten og idrettslagene selv som rammes av den dårlige interessen, sier Mortensen.

Idrettsrådet er et talerør overfor kommunen når det gjelder kulturmidler og LAM-midler.

- For tiden pågår det en rullering av anleggsplanen i Sør-Varanger kommune. Idrettsrådet er viktig for at idrettslagenes innspill skal komme til politikerne, sier enhetsleder for kultur og fritid i Sør-Varanger kommune, Harald Sørensen.

Han synes det er rart at oppslutningen er så elendig rundt idrettsrådet.

- Idrettsrådet har mye mer makt enn man skulle tro. Husk at rådet bevilger 285.000 kroner i kulturmidler og 84.000 kroner til idrettsarrangement, i tillegg til LAM-midlene. De som ikke er representert i rådet, får ikke talt sitt og idrettslaget sin sak. Rådet er en viktig høringsinstans, og det viser seg at det som oftest er samsvar mellom det rådet innstiller og det politikerne vedtar, sier Sørensen.

Da kommunen hadde egen idrettskonsulent, var vedkommende sekretær i idrettsrådet. Idrettskonsulenten er borte, men idrettsrådet spiller den samme rollen opp mot poliske utvalg.

Eksistens

- Hva om oppslutningen om årsmøtet onsdag blir like dårlig?

- Da tror jeg ikke at jeg gidder å være med i idrettsrådet mer. Selv om jeg er pensjonist har jeg annet å bruke tiden min på, sier Mortensen.

- Er nedleggelse av idrettsrådet et alternativ?

- Nei. Å legge ned idrettsrådet kan man ikke gjøre. Vi har en samarbeidsavtale med kommunen å forholde oss til. Og hvem skal da fordele de pengene som idrettslagene har krav på, sier Mortensen.

- Spesielt i forbindelse med søknader om spillemidler er idrettsrådene viktige. Derfor er det viktig at vi også her får et velfungerende idrettsråd, sier Sørensen.

Samarbeidsavtalen mellom kommunen og idrettsrådet skal behandles av Utvalg for levekår 22. mai.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no