22. okt
SEIER: John Stillerud med Amy Ensign tok seieren på oppløpet foran Toralf Nystad og Pas på S.H. under Barentstravet. (Alle foto: Martin Gramnæs).
 
Kvalifiserte seg til V5-løp
Camilla Sivertsen og Oliver G.T er klar for V5-kjøring etter å ha bestått godkjenningsløpet på Pasvik Travpark under Barentstravet lørdag. Seieren i selve Barentstravet gikk til John Stillerud og Amy Ensign.

Publisert: 10.aug.2015 21:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:54

Et stort V75 løp i Rovaniemi i Finland sørget for færre deltakere, men arrangementet på Pasvik Travpark stod likevel ikke uten høydepunkter.

Løpsklar

Før de ordinære løpene ble det avholdt et såkalt prøveløp i trav. Dette må man gjennomføre for å kunne kjøre konkurranser. Etter fire forsøk er endelig varmblodshesten Oliver G.T klar for å erobre travbaner rundt om.

- Jeg er veldig glad for at vi endelig fikk det til, sier Sivertsen. Hun eier hesten sammen med mamma Siri Stensvig Sivertsen. Oliver G.T er født i Trøndelag men bor nå på Stall Nyjord i Jarfjord. Under prøveløpet ble hesten kusket av Bjørge Pedersen. Han mener den fire år gamle hesten har gode sjanser til å gjøre det bra i travsporten.

- Når den klarer prøveløpet i Pasvik, så klarer den det meste, sier han.

- Er det noe spesielt med banen i Pasvik?

- Banen her er tyngre enn det som er vanlig, forklarer Pedersen som spår at hesten burde kunne hevde seg i topp tre.

Spennende

Grunnet lite deltakere gikk det bare ett travløp. Dette ble vunnet av den rutinerte kusken John Stillerud og hesten Amy Ensign.

- Hesten mangler litt rutine, og det ble litt rot i starten, men løpet ellers gikk greit, forteller Stillerud, som lå på andreplass og hentet seg opp i tet rett før målgang og skapte spenning på oppløpet.

Pedersen deltok også med Oliver G.T. i det ene montéløpet. Der var hun fornøyd bare de kom i mål, og det greide de etter et par omstarter. Dette løpet ble vunnet av Cecilie Pedersen på hesten Pas på S.H. Pedersen deltok også i det andre løpet med hesten Pretty Good News som mest sannsynlig hadde sitt siste løp denne helga.

Dette løpet bød også på dramatikk da Ina Beathe Eriksen ramlet av hesten Love of Order da hun glapp den ene stigbøylen. Det ble imidlertid ingen skader.

Det ble også delt ut vandrepokaler for raskeste kilometertid for Finnmarkseid hest. Bjørge Pedersen og fikk napp i pokalen for Barentstravet mens Kristin Andersen tok det samme i monté.

Sosialt

På tross av at det bare var tre løp, møtte det bra med folk, og for de aller minste var det rigget til for kjøring og ridning med ponni. Dette hadde de også i fjor, og pågangen var ikke mindre i år. En av dem som prøvde seg på hesteryggen var Emil Hølvold-Hesenget. Han er imidlertid godt vant til hester, og har også ridd på stor hest, forteller han til avisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no