16. okt
INTERNASJONALT: Her fra et tidligere oktoberstevne. (Arkivfoto)
 
Kvalitet over kvantitet i Oktoberstevnet
Det årlige internasjonale brytestevnet trekker 110 brytere til Fjellhallen i helga.

Publisert: 13.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Willy Bangsund i Kirkenes atletklubb (KAK) venter seks klubber fra Russland, tre klubber fra Nord-Finland, to klubber fra Sverige, og alle bryteklubbene i Finnmark, når Oktoberstevnet holdes i Kirkenes i helga.

Ikke 300

Rundt 110 brytere samles i Fjellhallen - og det kunne fort vært mange flere, om vertsklubben ikke la noen begrensninger på russerne.

- Det er masse klubber i Russland, og mange sterke brytere. Vi sender et begrenset antall invitasjoner til russerne, så vi ikke får 300 stykker i hallen, sier Bangsund.

- Målet for Oktoberstevnet er ikke å bli større og større, men å få god kvalitet, og jevne og sterke kamper. Vi har for eksempel også småknøttebryterne med i stevnet, og bryterne skal slippe å vente i fem-seks timer på kamper, konstaterer han.

Lagfavoritter

Bangsund venter seg samtidig sterke brytere fra Russland. Når det er få som kan komme, blir det desto sterkere lag.

- Russerne er nok favorittene til å vinne lagpokalen, sier han.

Han har likevel gode håp for Kirkenes-bryterne. Han nevner at 13-16-årsklassen har fostret mange gode deltakere fra Sør-Varanger - og han trekker spesielt fram fire personer.

- Kaja Bergersen stiller i 52-kilosklassen for ungdom - kvinner, og hun er norgesmester fra før av. Så har vi Gaute Bergersen, i klassen gutter 38 kilo, Edvard Rønning i gutter 41 kilo, og Anatolij Bogdanov i 15-årsklassen for gutter, 78 kilo. Alle disse kan hevde seg i medaljestriden, mener Bangsund.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no