18. okt
SJANSE: Kampens kanskje største sjanse var et skudd fra fem meter av KIFs Henrik Floer.
 
Målløst og nervepirrende lokalderby
Lokaloppgjøret mellom Kirkenes og Bjørnevatn ble som alle trodde, tett, tøff og jevn affære. Men målløst var det ikke så mange som forutså.

Publisert: 27.sep.2016 12:08
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

KIF kan i verste fall ha spolert sin mulighet for å spille i 3.divisjon neste år. Nå gjenstår to «cup-kamper». KIF bør vinne begge.

Temperament

Etter at kampens første gule kort kom etter drøyt 14 minutter, lå det an til å bli en temperamentsfull kamp. Dommer Thomas Bjerke Hilde blåste også for en rekke frispark i begynnelsen av kampen. Likevel ble det en forsiktig første omgang, og ingen av lagene skapte de helt store situasjonene. Stemning blant publikum var også noe laber til lokaloppgjør å være.

Kampens uten tvil største sjanse kom like før pause da Henrik Floer blåste ballen over mål fra fem meter.

Gjestene skapte ikke de helt store målsjanser sett bort i fra noen langskudd før pause som KIFs målvakt Vlada Filipovic såvidt greidde å få ei hand på.

Scorer ikke mål

Likevel ble årets viktigste kamp stående målløs, og nok et lokaloppgjør endte uavgjort. Også antall gule kort ble fordelt jevnt på de to lagene.

- Vi slår langt, noe vi før kampen var enige om at vi ikke skulle gjøre, sa en misfornøyd BIL-trener da kampen var over.

KIFs Harald Sørensen var i midlertid fornøyd med innsatsen.

- Vi gjør en gjennomgående bra kamp. Vi spilte slik vi på forhånd hadde planlagt, men greier ikke å score mål, sa han etter kampen. De to største sjansene var det KIFs Henrik Floer og Tor-Johnny Bendiksen som sto for.

Bendiksen ble byttet inn like før kampslutt, og holdt på å avgjøre i siste minutt. Etter en stuss fra Brage Andreassen ble Bendiksen alene med BILs keeper. Ballen gikk like utenfor høyre stolpe.

- Jeg traff ikke ballen ordentlig, det var synd, sa han etter kampen.

Må vinne


Neste helg møter KIF Tverrelvdalen på bortebane, mens sesongen avsluttes på Kirkenes Stadion helgen etter mot Alta2. Disse kampene avgjør om KIF blir værende i 3. divisjon neste sesong, eller om de blir å møte BIL igjen i 4. divisjon.

Dersom Altas andrelag tar alle tre poengene i sin hengekamp mandag så ligger KIF utenfor topp fire, på en femteplass. Og etter at Altas førstelag slo Oppsal i helgen, så er det overveiende sannsynlig at Finnmarks beste lag blir i 2. divisjon neste sesong. Dermed kan Altas nest beste lag bli i 3. divisjon, noe de ikke kan dersom Altas førstelag skulle rykke ned. Da kan sesongens siste kamp om knappe to uker bli en real thrilleravslutning.

- Vi gjør det spennende for oss selv, nå er de to neste kampene helt avgjørende, sa Sørensen.

Kampens beste spiller var uten tvil BILs målvakt Sarunas Jurevicius. Han stoppet alt av baller inne i feltet, og tok samtlige av dødballene til KIF.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no