19. okt
TURGÅER: Mathias Nilsen Kildemo ble den første til å gjennomføre fem perleturer. Her er han i årets vinner t-skjorte med design inspirert av Elvenes.
 
Mathias (13) ble årets første perletur-vinner
For tredje året på rad arrangerer Sør-Varanger kommune perleturer. Mathias Nilsen Kildemo (13) har allerede gått fem turer og ble årets første vinner.

Publisert: 23.jun.2017 11:53
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Sør-Varanger kommune har de siste årene hatt fysisk aktivitet som et av sine fokusområder. Det gjorde at de for tre år siden tok til ordet for "Perleturer". Et konsept som etter hvert skulle være til inspirasjon for hele Finnmark.

Siden startskuddet gikk i begynnelsen av juni for årets "Perletur"-sesong, har 13-årige Mathias Nilsen Kildemo allrede rukket å fullføre fem perleturer. Målet har siden i fjor vært å bli førstemann, og ikke overraksende nådde han målet.

- Det er veldig gøy å gå på tur, og det er fint å komme seg ut i frisk luft. Mamma og jeg satt oss som mål om å bli først, og det ble vi. Nå er målet videre å fullføre ti turer tilsammen slik at vi vinner en kopp, sier 13-åringen engasjert.

Nå venter en etterlengtet ferie til varmere strøk. Turen går til Thailand, før han setter kursen hjem for å fullføre flere turer rundt om i kommunen.

Da skal han ta med søsteren sin også.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no