19. okt
NY: Dag Helmer Mathisen vil videreføre ungdomslinja i Bjørnevatn IL.
 
Mathisen tar over BIL
Dag Helmer Mathisen blir ny trener for Bjørnevatn IL. Nå skal det satses på ungguttene i BIL.

Publisert: 06.des.2013 13:11
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Anton Romanov sa allerede i sommer at han ikke kunne fortsette som trener for Bjørnevatn IL. Da begynte prosessen med å finne erstatteren. Mathisen ble spurt i sommer, men tok plass i tenkeboksen. Pål Harald Hansen ble spurt flere ganger, men takket nei. Anatolij Anisimenko fikk tilbud, men valgte å fortsette i KIF.

En av tre

Nå kom Mathisen til at han hadde lyst likevel, tre år etter at han ga seg som trener for Kirkenes IFs seniorlag.
– Tre år ute var mer enn nok. Jeg ble spurt og lot vurderingen modnes litt. Lysten er kommet gradvis, sier Mathisen som har fått med seg Arnfinn Mentyjærvi som assistenttrener og Trygg Ole Nilsen som fysisk trener.
– Dette er kanonflinke folk som jeg gleder meg veldig til å samarbeide med, sier den nye BIL-treneren, som de siste årene har trent lag i yngres avdeling i klubben.
Nå skal han ta over BIL, som såvidt berget plassen i 3. divisjon siste sesong.
– Nå har vi ikke rukket å snakke så mye med spillerne ennå. De trener sporadisk nå i desember. I romjula skal vi tre i trenerteamet sy sammen et opplegg for oppkjøringen. Torsdag 2. januar starter alvoret, sier Mathisen.

Rød tråd

Bjørnevatn IL er i gang med et utviklingsprosjekt i klubben, der Mathisen har vært og blir en viktig brikke.
– Klubben ønsker å la det gå en rød tråd gjennom hele yngres og til og med seniorfotballen. Målet vårt er å utvikle fotballspillere. Og da spiller det mindre rolle om det er tredje- eller fjerdedivisjon vi spiller i. En viktig del av dette er også at vi skal spille fotball og ikke sparke den.
BIL har alltid vært flinke til å utvikle talentene.
– Den satsingen skal fortsette. Det er mye spennende på vei opp fra vår yngres avdeling, både fra gutte- og småguttelag.
– Hvilke ambisjoner har du for kommende sesong?
– Vi kommer ikke til å gå ut på noen storjakt etter nye spillere, men spille med de vi har. Tredjedivisjon kommende sesong er tøff, med tre lag som rykket ned fra andre. Selv om det ikke er noen katastrofe om vi går ned, så ønsker vi å berge plassen. Men rykker vi ned, så rykker vi ned. Da har vi sannsynligvis ikke vært gode nok til å berge. Hovedfokuset vårt er imidlertid å utvikle spillerne. Er du fra Bjørnevatn så skal du være god i Bjørnevatn er mottoet.

Ser langt fram

Mathisen er blitt enig om en treårsavtale.
– Vi ser langt framme med prosjektet vårt. Nå er det vår oppgave å skape gode treninger. Forholdene er lagt godt til rette for dette, sier Mathisen som har 25 spillere i troppen foran den nye sesongen.
Fotballeder Audun Falle er veldig fornøyd med valget klubben nå har gjort.
– Mathisen kjenner klubben godt og er et valg vi har tro på, sier han.
Anton Romanov, som måtte trekke seg som BIL-trener på grunn av økt arbeidspress, er veldig glad for at BIL-ledelsen har valgt Mathisen som sin etterfølger.
– Valget kunne ikke vært bedre. Dag Helmer er en av de mest fotballfaglig dyktige i Finnmark. Jeg har lært svært mye av ham i den tiden jeg har vært i BIL, sier Romanov.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no