19. okt
MEDALJE: Ronja Persen. Julie Sundstrøm og Karina Skagen Enoksen på pallen. (Begge foto: privat).
 
Medaljedryss i Tae Kwon-do
I helga var det Nord-Norsk mesterskap i Taekwon-Do i Tromsø og stevnet hadde totalt 160 deltagere fra 18 klubber. Kirkenes tok godt for seg av medaljefatet og ble nest beste klubb.

Publisert: 09.okt.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Fra Finnmark deltok 30 utøvere fra Alta, Båtsfjord, Kirkenes, Lakselv og Vardø. De gjorde seg bemerket og sopet inn medaljer.

Begynte godt

Stevnet startet lørdag morgen og først ute var sortbeltene og veteranklassene (de over 36 år). Marte Brasøy Sætrum tok sølv i mønster for 2.-3. Dan damer hvor hun tapte finalen mot en annen landslagsutøver fra Bodø etter og ha mistet balansen etter et høyt spark i mønsteret. Senere på dagen vant hun også sølv i sparring i klassen +62 kg, etter å ha måttet gå omkamp om gullet, hvor hun tapte knepent 3-1. Jørn Erik Pedersen tok også sølv i mønster for veteran fargebelter etter og ha gått flere gode kamper. Han vant også bronse i sparring.

Pedersen er leder for Kirkenes Tae Kwon-do klubb og han sier at det var veldig høyt nivå i juniorklassene for sortbeltene og i junior herreklassen gjorde Finnmark reint bord med gull til Ulrik Sundquist fra Kirkenes, sølv til Andreas Søraa Moe fra Alta og bronse til Jørgen Kiil Olsen og Brian Larsen fra Kirkenes.

- Ulrik og Andreas vant også begge to gull i sparring i sine vektklasser og Jørgen tok bronse i samme klasse som Ulrik. Ulrik ble kåret til stevnets beste junior herrer da han vant gull i både mønster og sparring i de prestisjetunge sortbelteklassene. Karina Skagen Enoksen fra Kirkenes tok bronse i mønster for junior damer etter å ha vunnet flere kamper, men hun tapte knepent i semifinalen mot gullvinneren Frida Tøllefsen fra Tromsø. I sparring vant hun gull i sin vektklasse, sier Pedersen.

Juniorene

Etter hvert skulle resten av juniorene med fargebelte i aksjon og også her var det høyt nivå. Tuva Valvatne fra Kirkenes tok to bronse i mønster for junior grønt-blått belte. I klassen eldre junior herrer blått-rødt vant Mathias Kristiansen fra Lakselv gull foran Håvar Pedersen fra Kirkenes som tok sølv. I sparring gikk de i forskjellige vektklasser, men her tok Håvar gullet.

Etter mønster var det frisparring. De fleste klassene var organisert i et pool-system hvor alle møter alle og så rangeres vinneren etter hvem som har mest poeng til slutt. Kaja Turner fra Kirkenes vant gull i klassen senior damer -62 kg. Julie Sundstrøm fra Kirkenes var overlegen i sin klasse damer junior +60 kg og ble nordnorsk mester.

Ronja Persen fra Kirkenes (opprinnelig Kjøllefjord) vant sølv i sparring hvor hun tapte mot Frida Tøllefsen fra Tromsø som vant gullet. Hun fikk revansje på søndagen under lagkonkurransene.

Sparring

Her skulle Finnmark igjen vise seg sterkest i sparring med både Alta og Kirkenes i finalen for junior herrer og Kirkenes mot Tromsø i finalen for junior damer. Damene gikk først og Julie Sundstrøm var først ute på matta. Hun fikk et flagg og Tromsø ledet da 3-1 etter første runde. Så møtte Ronja Persen gullvinneren fra lørdag, Frida Tøllefsen. De gikk veldig jevnt, men Ronja trakk til slutt det lengste strået og hadde to flagg, en uavgjort og Frida fikk ett flagg. Stillingen var nå 4-3 til Tromsø før siste runde. Karina Skagen Enoksen kontrollerte siste runde fint og fikk alle fire flaggene og de vant til slutt 4-7.

Juniorherrene gikk også meget godt og underholdende sparring og først ute var Marius Radem fra Alta mot Jørgen Kiil Olsen fra Kirkenes. De gikk en jevn kamp som endte 3-1 til Kirkenes. Andre kamp var mellom Esben Ringbu Jensen og Håvar Pedersen, som begge hadde vunnet gull i sine klasser. Det var derimot nesten 20 kg i vektforskjell, og selv om de begge to er steingode så trakk Håvar det lengste strået og fikk alle flaggene.

De er begge to på regionslaget og har sparret mot hverandre på regionslagstreningene. Esben har vist seg å være tøff i hodet og han er like tøff om han møter folk som er større en seg selv. Siste kamp var mellom Andreas Søraa Moe og Ulrik Sundquist. Disse utøverne kjenner hverandre godt og har møtt hverandre utallige ganger på regionsmesterskap. De går også opprinnelig i forskjellige vektklasser. Men begge to er flinke til å utnytte sine styrker og den andres svakheter og kampen endte 2-2, og Kirkenes gikk av med seieren til slutt. Kirkenes fikk dermed med seg begge pokalene for lagsparring med seg hjem.

Fornøyde

Regionstrenerne for Team Finnmark, Martin Knutsen og Kaja Turner, var veldig fornøyde med utviklingen og de ser at den systematiske jobbingen med regionslaget de siste fire årene begynner å gi resultater. Kaja vant forøvrig gull i øvelsen spesial teknikk hvor man skal hoppe så høyt man klarer og knuse en plank som står på et stativ over to meter over bakken.

Kirkenes ble nest beste klubb med 37 poeng, bak Tromsø med 99 poeng, men til sammenligning hadde Tromsø 39 deltagere, mot Kirkenes som hadde tolv.

Medaljer

Medalje oversikt:

Ulrikk Sundqvist. Gull Mønster. Gull Sparring +75 kg Gull lag sparring.

Håvar Pedersen . Sølv Mønster. Gull Sparring -75 kg Gull lag sparring.

Jørgen K Olsen.  Bronsje Mønster. Bronsje Sparring. +75 Gull lag sparring.

Karina Skagen Enoksen. Bronsje Mønster. Gull sparring. Gull lag sparring.

Julie Sundstrøm. Gull sparring. Gull Lag Sparring.

Kaja Turner.       Gullsparring. Gull High kick.

Ronja Persen. Sølv sparring. Gull lag sparring.

Tuva Valvatne. Bronsje mønster. Skadet armen å kunne ikke gå sparring.

Brian Larsen.    Bronsje mønster.

Sondrer Høydal 

Ylva Valvatne.

Jørn Eirik Pedersen. Sølv Mønster. Bronsje sparring

Verdenscup

Mandag reiser Kirkenes Taekwondo til Ungarn på World cup. Dette er det største stevnet som noen gang har blitt avholdt i Taekwondo. Det er 1852 deltakere og over 2500 med Coacher. Stevnet har 12 ringer og 105 dommere. 

- Det er kjempebra at en så liten klubb stiller tre utdøvere på et så stort stevne.Vi stiller med Kent Tore Skagen som er internasjonal dommer og 6 Dan. Martin Knudsen som Coach, Utøverne Kaja Turner. Håvar Pedersen og Jørn Eirik Pedersen deltar i sparring, mønster og Highkick. Målet er medaljer. Men man kan være uheldig med trekningen. Både Kaja og Håvar ble Norgesmestre i 2015 og har hatt en fin utvilkling. Så mulighetene er der. Kirkenes Taekwondo har pr dags dato ingen sponsorer så klubben har ikke mulighet til å bidra til å dekke utgifter til reiser så det er bare for bedrifter som vil støtte å ta kontakt. Da de mest aktive er mye på farten, sier Pedersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no