19. okt
TEAM FINNMARK: Kaja Turner, Martin Knutsen, Julie Sundstrølm, Aleksander Sundstrøm, Håvar Pedersen, Marte Sætrum og Celine Christensen Olsen
 utgjør Team Finnmark i Taekwon-do.
 
Medaljedryss til Team Finnmark i Taekwon-do
De fem utøverne fra Team Finnmark sto for litt av en medaljefangst under helgens Østlandscup 2 i Lier.

Publisert: 28.apr.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:03

Østlandscup er en regional cup for klubbene på østlandet med tre stevner som går i løpet av året. Stevnet siste helg var tidenes største og samlet hele 213 utøvere fra 19 ulike klubber. I tillegg til de ulike klubbene fra Østlandet, deltok utøvere fra Göteborg og de fem utøverne fra Team Finnmark, som til daglig trener i Vardø og Kirkenes Taekwon-do klubb.

Utøverne fra Team Finnmark

Aleksander Sundstrøm, Kirkenes

Deltok i både mønster herrer sort belte, sparring herrer eldre junior sort belte -62 kg og high kick herrer junior. Vant første kamp i mønster med god margin, tapte deretter neste kamp.
I sparring møtte han en dyktig utøver i første kamp (Didrik Krog fra Bærum), som tok tidlig ledelse. Selv om Aleksander tok litt inn på ledelsen mot slutten av kampen, holdt det ikke til seier.

Håvar Pedersen, Kirkenes

Gull i highkick herrer junior.
Gull i sparring herrer eldre junior farget belte +68 kg. Gikk tre gode kamper, og vant samtlige. Finalen mot Ola Grønningsæter, Lier, ble litt i overkant spennende. Grønningsæter tok ledelsen fra starten av, men Håvar holdt hodet kaldt og tok etter hvert inn ledelsen. Det måtte en ekstraomgang til som til slutt endte i Håvar sin favør med god margin.
Deltok også i mønster herrer eldre junior rødt belte, tapte første kamp knepent. Men tok det hele igjen ved å vinne grenen «high kick» som er en konkurranseform hvor det er om å gjøre å hoppe og knuse en planke høyest mulig over bakken. Håvar hoppet og sparket 230 cm over bakken og ble med det den junioren som hoppet høyest.

Julie Sundstrøm, Kirkenes

Sølv i mønster damer junior rødt belte. Gikk tre gode kamper som hun vant, men tapte finalen etter å ha gjort en feil teknikk mot slutten av mønsteret.
Sølv i sparring damer junior -166 cm. Vant tre kamper med god margin, men måtte gi tapt for svenske Emma Gustavsson i finalen, som Celine møtte i semifinalen. Godt gjort å delta i to finaler på samme dag.
Deltok også i highkick.

Marte B. Sætrum, Vardø

Gull i mønster damer sort belte. Vant tre kamper. Den største prestasjonen var å vinne kvartfinalen mot Katrine Tanbjør fra Oslo øst, som denne uken reiser med det norske landslaget til EM i Finland for å representere Norge. Marte vant gull etter finale mot Thea Ness fra Tønsberg.
Sølv i sparring senior damer sort belte 68 kilo, Tre utøvere i klassen, der det ble ny finale mellom Marte og Thea. I sparring ble Thea for sterk og vant gullet.

Celine Christensen Olsen, Vardø

Gull mønster damer junior blått belte. Celine var overlegen i sin klasse og feide alle konkurrentene av banen. Hun vant gull og imponerte både dommere, utøvere og tilskuere.
Bronse sparring damer junior 166 centimeter. Vant første kamp med klar margin og var deretter i semifinale. Her møtte hun en rutinert svensk utøver, Emma Gustavsson fra Göteborg, men gikk en jevn kamp og tapte knepent etter ekstraomgang.

Gode prestasjoner

Kaja Turner og Martin Knutsen er trenere for laget, og var med og coachet utøverne.
– Alt i alt har alle utøverne gjort meget gode prestasjoner. Dette var første gang vi dro til dette stevnet med utøvere i fra Finnmark. Vi kan med sikkerhet si at vi er blitt lagt merke til med denne medaljefangsten, og nok en gang har vi satt Finnmark på kartet i Taekwon-do sammenheng. Kvaliteten på både utøvere og mesterskapet i sin helhet var så bra at vi kommer tilbake ved en senere anledning, trolig med flere utøvere, sier Turner.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no