19. okt
HUMØR: Dag Sibbern Ryeng nyter tydelig å være med på mesterskapet i Østerrike. (Foto: Terje Ryeng)
 
Men Dags første OL-løp gikk som et skudd
Dag Sibbern Ryeng får ikke mye familietid på Special Olympics i Østerrike, men både formen og humøret er på topp.

Publisert: 20.mar.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Idet vi snakker med pappa Terje Ryeng mandag ved lunsjtider, har Dag Sibbern Ryeng akkurat gått i mål på innledningen i 1-kilometersløpet. Etter flere dager med trening og sosialliv i Ramsau i Østerrike, har 23-åringen nå gått sitt aller første løp i Special Olympics World Winter Games.

Hvilken klasse Dag blir plassert i i 1-kilometersfinalen tirsdag, skulle utøverne først få vite mandag kveld, ifølge Terje. Men Dag var et eneste stort glis da han kom inn til mål, forteller faren.

- Han virket kvikk og fin, og han staket godt. Han er lykkelig, slår Terje fast.

Løypeforholdene er midt i blinken for Dag så langt.

- Det er mye flate løyper, og det er perfekt for ham. Jeg ser han har hatt god nytte av staketreningen i vinter. Nå er jeg spent og optimistisk på morgendagen, sier pappa Terje.

Dag Sibbern Ryeng brukte 5 minutter og 11,2 sekunder på løpet mandag.

Regnet bort

Egentlig skulle skiløperne vært litt lengre av gårde i mesterskapet nå. Men det er ikke bare Norge som har hatt det bløtt.

- Søndag regnet det veldig mye, så hele løpet Dag skulle gått på ble avlyst den dagen. Men den tekniske delegaten fikk endret løypa, og det ble lagt ut godt med snø til mandagens løp, sier Terje.

Han har ikke selv fått mye tid med sønnen sin i løpet av OL-oppholdet. Dags OL-opphold startet allerede tirsdag forrige uke, og det har vært tettpakket program. Masse familie har fulgt med til Ramsau for å heie på Dag, men utøverne har vært avskilt fra publikum og familie. Unntaket ble denne regnfulle søndagen.

- Da tok vi ham med på byen, og det var godt for ham å få tenke på annet enn arrangementene, sier Terje.

Han skryter forøvrig av åpningsseremonien til Special Olympics.

Stafett og 2,5

Kilometers-finaleløpet finner sted tirsdag klokken 12, ifølge Ramsau-mesterskapets hjemmesider.

Onsdag deltar Dag i fire ganger én kilometers stafett, og torsdag og fredag går 2,5-kilometersløpet.

Alt skjer i fristil, og alt foregår på langrennsstadion i Ramsau.

Dag har trent hardt før OL, med både fast trening hjemme og flere treningsturer til andre deler av landet - inkludert egne treningsleire i forbindelse med Special Olympics. Han er én av 35 utøvere fra Norge dette året i Special Olympics World Winter Games. Det er også Dags første gang i dette mesterskapet.

Special Olympics World Winter Games er verdens største vintersports-mesterskap for folk med utviklingshemming. I år er totalt 2634 utøvere registrert, og de kommer fra alle verdensdeler. Utøverne er fordelt på tre steder i Østerrike: Rohrmoos, Untertal, og Ramsau. I Ramsau er Dag en av 723 utøvere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no