19. okt
LEDET AN: TIL sin Mikael Norø Ingebrigtsen skapte mye iløpet av kampen. Her blir han jaktet av BILs Kim Gøran Nilsen og Hallvard Karikoski
 
Men publikum skapte folkefest på tribunen
Bjørnevatn IL ble rett og slett noen størrelser for små da Tromsø IL gikk seirende ut av første runde i cupen. Men ingen i Bjørneparken hang med hodet av den grunn. Heller tvert imot.

Publisert: 27.apr.2017 10:40
Oppdatert: 23.okt.2017 11:18

Onsdag kveld var det duket for fotballfest, trommer og et fullsatt stadion da BIL for første gang på nesten tretti år deltok i cupens første runde. Til tross for at BIL den siste tiden har vært i flytsonen, ble imidlertid storebror og eliteserielaget fra Tromsø noen størrelser for store. Det hindret likevel ikke trener Anton Romanov i å være fornøyd med innsatsen gule- og blåtrøyene hadde lagt ned.

- Vi er fornøyde

- Det var utrolig gøy. Vi er fornøyde tross alt. Jeg er stolt av jobben guttene legger ned i førsteomgang. Da jobber vi hardt, og kjemper på. Men når TIL går opp til 2-0 like etter pause blir det tungt. Da kommer nivåforskjellene mer til syne. Men jeg er mest fornøyd med at vi aldri gir oss. VI fullfører til siste slutt, sier trener Romanov.

Og på spørsmål om guttene var skuffet svarte treneren følgende:

- Nei, jeg tror ikke de er skuffet, men heller slitne. Jeg tror denne kampen kan være en motivasjon videre i sesongen.

Publikumsfest

Heller ikke publikum så ut til å deppe. For når første runde skulle avgjøres hadde rekordmange tatt turen. Publikum skapte rett og slett folkefest i Bjørneparken. Med trommer og heiarop gjorde hjemmepublikumet godt fra seg.

Og publikumsinnsatsen gjorde inntrykk på trener Romanov.

- Jeg ba guttene om å gå ut på banen å kjenne på trykket fra publikum. Det var utrolig. De aller fleste ville BIL sitt beste, uttalte treneren tydelig engasjert.

Spennende

Flere i publikum mente at det var spennende med et storoppgjør i Bjørneparken. En av dem var Per Inge Stenbakk.

-  Det er morsomt for BIL å få besøk av TIL. Så er det klart at det blir noe nivåforskjell mellom lagene. Tromsø er tross alt et Eliteserielag, sa Per Inge Stenbakk, som er svigerfar til BIL-spiller Kenneth Kurthi.

Han får støtte av Jan Erik Gjernes, som påpeker at BIL sitt mannskap bærer preg av flere yrkesgrupper enn TIL sine spillere som er fotballspillere på fulltid.

Også forsvarsgutter fra Garnisonen hadde tatt turen. Og til tross for at de er hjemhørende flere andre steder var BIL laget å heie på.

- Det er gøy med kamp. Og det er klart vi heier på BIL, sa de.

Nivåforskjell

For nivåforskjellen mellom lagene skulle utover i kampen bli synlig. For etter at BIL hadde stått i mot presset TIL kjørte i første halvdel, ble kampen punktert like etter sidebytte. Derifra og ut ga storebror TIL hjemmelaget en leksjon i hvilket tempo og spill som bedrives på øverste nivå i norsk fotball.

Og nettopp tempo og ballspill ble avgjørende bemerket TIL sin trener Bård Henning Flovik etter kampen.

- Vi knoter litt i første omgang, men når vi får satt spillet vårt blir det forskjell i både tempo og ballspill. Det er naturlig at det blir en nivåforskjell, sier Flovik før han er rask med å legge til:

- Men vi har hatt en fin opplevelse i et fylke vi setter stor pris på. Samtidig vil jeg takke BIL for et flott arrangement og innsats i cupens første runde.

KAMPFAKTA

Bjørnevatn - Tromsø 0-5 (0-1)

642 tilskuere

Mål: 0-1 Fredrik Michalsen (24), 0-2 Kristoffer Amble Mathisen (selvmål 47), 0-3 Mikael Ingebrigtsen (61), 0-4 Mour Samb (65), 0-5 Ingebrigtsen (83).

Dommer: Anders Gjermshus (Hamar IL)

Gult kort: Garib Gerkondani, Tromsø, Kenneth Kainulainen Kurthi, Kim-Gøran Nilsen, Daniel Angelsen Paulsen, Karl-Martin Amundsen, Bjørnevatn.

Lagene:

Bjørnevatn (4-4-1-1): Sarunas Jurevicius - Nasradin Zakaria (Jonas Lorentzen fra 14.), Giedrius Tomkevicius, Donatas Montvidas, Hallvar Karikoski - Daniel Angelsen Paulsen, Kenneth Kainulainen Kurthi, Karl-Martin Amundsen, Kim-Gøran Nilsen (Sigurd Hoseth Schultz fra 66.) - Sindre Josefsen - Dan Michael Randa (Martin Vangen Mentyjærvi fra 73.).

Tromsø (4-4-2): Jacob Karlstrøm - Hans Norbye, Magnar Ødegaard, Jostein Gundersen (Ulrik Yttergård Jenssen fra 46.), Patrick Kpozo - Magnus Andersen (Henrik Johnsgård fra 70.), Fredrik Michalsen, Jonas Johansen (Mehdi Dioury fra 68.), Mikael Ingebrigtsen - Mour Samb, Garib Gerkondani.

(NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no