22. okt
NEIDENELVA: Vårens snøsmelting og regn har ført til høye vannstander i Neidenelva. Det har gjort at laksekonkurransen under Neiden Laksefestival må utsettes i fjorten dager.
 
...men resten av festivalen vil gå som planlagt
Høy vannstand i Neidenelva gjør at laksekonkurransen under årets Laksefestival ikke kan gå som planlagt. Men markedet ved Fjellstua og helsemarsjen vil imidlertid gjennomføres.

Publisert: 26.jun.2017 16:18
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Beslutningen om utsettelsen av laksefiske under Neiden Laksefestival ble tatt på et felles møte mellom de ulike aktørene tilknyttet festivalen søndag.

- Høy vannstand gjør at det er færre tilgjengelige kulper i fluesonen som vi kan fiske i. Samtidig er det mye vann og strømninger. Derfor har vi av sikkerhetsmessige grunner besluttet å utsette laksefiske under festivalen fjorten dager, sier organisator for festivalen Roy Mikola og viser til at det også er mange barn og unge som også vil delta i laksekonkurransen.

Skaper aktivitet

Laksefestivalen i Neiden er en tradisjonsrik begivenhet. Lørdag 1. juli arrangeres festivalen nok en gang – det til tross for at laksefiske utgår. De siste årene har imidlertid festivalen ikke kun dreid seg om laks.

Festivalen har de seneste årene blitt utvidet ved at flere lokale foreninger har gått sammen om ulike aktiviteter.

Hvert år de siste fire årene har Neiden velforening arrangert et marked på Fjellstua, i Øvre Neiden. Samtidig har Neiden Helselag stått for en turmarsj.

- Det er en heldagsfestival som skaper aktivitet i bygda. Det er veldig gøy, sier Torill Sivertsen som sammen med Liv Thrane tok initiativ til å arrangere marked på Fjellstua for fire år siden.

Stor interesse
Og markedet er populært.

- Vi har mange forskjellige boder. I år er det rundt 20 boder, med alt fra strikketøy, håndverk og mat, sier Sivertsen.

At festivalen skaper engasjement bekrefter også daglig leder ved Fjellstua Bjørg-Inger Jerijervi.

- Det skaper liv og røre og det er veldig hyggelig å være samlet sammen. Innbyggerne i Neiden er veldig flinke til å møte opp, det så vi sist da Skoltesamisk museum ble åpnet, sier hun.

Byr opp til dans

Samtidig understreker Jerijervi at folks engasjement og interesse i å delta på arrangementer i bygda gir motivasjon og iver til å fortsette.

Førstkommende lørdag vil det i tillegg til marked og muligheter for mat-servering vil bli rom for musikk og dans på plassen utenfor Fjellstua førstkommende lørdag.

- Jeg håper så mange som mulig tar turen, sier Jerijervi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no