26. aug
MEDALJEFANGST: Kirkenes Tae Kwon-do-klubbs utøvere, Kaja Turner, Aleksander Sundstrøm, Tor-Gunnar Tro Johnsen, Synne Steinmo, Ulrik Sundquist, Iver Kjellmo Johansen, Brian Larsen og Martin Knutsen, hadde en real medaljefangst under helgens landsmønstring og norgesmesterskap.
 
Mesterskapsgrossister i Tae Kwon-do
Kirkenes Tae Kwon-do hadde i helgen deltakere både i norgersmesterskapet for sortbelter og i landsmesterskapet for fargede belter i Tønsberg.

Publisert: 11.nov.2013 15:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

Klubben stilte med åtte utøvere og en dommer, som er den største delegasjonen fra klubben noensinne. Tre gull og ett sølv i landsmesterskapet (LM) og en bronse i norgesmesterskapet (NM) ble status i det største LM og NM noensinne med 450 utøvere.
– Vi tenkte i utgangspunktet at vi stilte med så mange var kjempebra i seg selv, men at vi i tillegg skulle forsynes oss så kraftig av medaljefatet var en stor bonus. Dette viser at det trenes bra i klubben og at konkurranseutøverne nå får uttelling for iherdig trening. Vi er superfornøyd med innsatsen, sier Martin Knutsen.

LM

I LM deltok Tor-Gunnar Tro Johnsen (40) i gull sparring herrer senior i +85-kilos-klassen. Han ble landsmester for andre gang i karrieren i den tyngste vektklassen i sparring.
– Dette er en stor prestasjon, sier Knutsen. Han vant også flere mønsterkamper i rødbelteklassen og var svært nær bronsefinale. Han røk ut i kvaltfinalen og sjokkerte seg selv i en klasse med hele 41 utøvere.
Aleksander Sundstrøm (14) fikk gull i mønster herrer junior blått belte og gull sparring i junior 50 kilo. Han var med i sitt første LM og vant gull i en ren Kirkenes-finale med Brian Larsen i mønster.
– Vant også gull i sparring i den laveste vektklassen for junior etter to imponerende kamper.
Brian Larsen (14) fikk altså sølv i herrer junior blått belte.
– Var også førstereis i LM-sammenheng. Vant to kamper i samme mønsterklasse som Aleksander, hvor han til slutt måtte gi tapt for sin klubbkompis. Deltok ogsaå i sparring i 62-kilos-klassen, hvor han kjempet seg til ekstraomgang i første kamp. Her røk han dessverre hårfint ut.
Ulrik Sundquist (15) deltok i samme sparringsklasse som Brian og vant en soleklar seier i sin første kamp.
– Tapte dessverre neste kamp. Deltok også i mønster for junior herrer rødt belte, en stor klasse med hele 43 utøvere. Hadde stang-ut og tapte dessverre sin første kamp. Vant forøvrig bronse i en like stor klasse i Holland Cup tidligere i år.
Iver Kjellmo Johansen (15) deltok i samme mønsterklasse som Ulrik og tapte knepent 3-2 for bronsevinneren.
– Deltok også i sparring for junior herrer 75 kilo, hvor han tapte for gullvinneren i første kamp. Den allerede meritterte utøveren med bronse i LM 2012, sølv i Holland Cup tidligere i år og ubeseiret sparring i Nord-Norge kan sies å ha vært litt uheldig med trekningen i dette LM.
Synne Steinmo (14) deltok i sitt første LM.
– Vant overlegent 5-0 i sin første kamp i mønster damer junior rødt belte, en stor klasse med 36 utøvere. Deltok også i sparring damer junior 65 kilo. Tapte sin første kamp mot gullvinneren, men gikk svært bra.

NM

I NM deltok Martin Knutsen (30) og fikk bronse i mønster herrer senior 2. Dan. Knutsen gjentok bragden fra i fjor og vant bronse i den svært harde 2. Dan-klassen i mønster, med flere landslagsutøvere. Tapte knepent i semifinalen mot landslagsutøver og tidligere EM-gull vinner fra 2012, Kjell Andreas Rødal, som også vant gull i klassen. Bronsemedalje er en stor prestasjon med tanke på det høye nivået.
Kaja Turner (26) deltok i mønster damer senior 2. Dan.
– Dette er en svært tøff klasse. Kaja tapte første kamp mot en landslagsutøver. Deltok også i sparring damer 62 kilo, hvor hun vant sin første kamp mot en landslagsutøver. Tapte deretter den andre kampen mot sølvvinner Thea Næss Johannessen, som har familie i Sør-Varanger og fast på det engelske landslaget. Ble også nummer to i Highkick, men det ble ingen medaljer i dag, siden det i knusing og Highkick kun deles ut gullmedalje.

Damelag

For første gang i Nord-Norges historie ble det stilt et eget damelag i sparring. Laget besto av kaptein Kaja Turner, Marte Sætrum (Vardø), Cecilie Westgaard (Alta), Tona Bogen (Salten), Bjørk Lindahl Nøst og Thea Næss Johannessen (begge Tromsø).
Dommer var Kirkenes Tae Kwon-dos egen trener, Kent Tore Skagen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no