16. okt
FORSVAR: Julianne Beddari og Ada Hølvold i forsvar mot laget Novi Beograd fra Serbia. Anne Midtkandal i målet.
 
Møtte håndballverden i Praha
Kirkenes IFs jentehåndballspillere fikk tøff motstand blant nesten 500 lag i Tsjekkia - på toppmoderne baner og eldgamle anlegg.

Publisert: 31.mar.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:02

Håndballspillere fra både Beirut og Hong Kong stilte opp da det var tid for den årlige Praha-cupen i påsken. Den tsjekkiske hovedstaden var vert for rett under 500 ungdomslag fordelt på en drøss nasjoner, aldere og kjønn.

Blant alle dem var lille Kirkenes Idrettsforening det eneste laget fra Norge. 14-års jentelaget spilte i tre av de totalt 35 hallene, mot lag fra både Slovakia, Serbia, Ungarn, Danmark, Tyskland og Tsjekkia.

- Det var 70 lag i vår aldersgruppe, sier trener Stine Isaksen Sandø, som trener laget sammen med Inger Lise Noste.

Eldgammelt og nytt

Ifølge Sandø fikk håndballspillerne en skikkelig smak på hvordan nivået og forholdene er i Øst-Europa.

- Det er klart, jentene fikk litt bakoversveis. Der var det østeuropeisk mentalitet med tøft spill, og nesten litt skitne triks iblant, sier hun.

Banene viste fram alle deler av Praha, på godt og vondt-men-interessant.

- Den første dagen spilte vi på en gammel og sliten bane. På andre dag spilte vi fire kamper på en flott, to år gammel bane vegg i vegg med badelandet i Praha. Der fikk jentene kost seg, sier treneren.

Den mest interessante banen var imidlertid den siste de spilte på.

- I sluttspillet måtte vi ut på landet, til et fryktelig gammelt og slitt anlegg uten egne garderobefasiliteter. Vi skiftet i et klubbhus på siden, og hadde oppvarmingen nærmest på utsiden, sier Sandø.

Uten kamper på mandagen, fikk jentene også utforsket byen, både med festninger, Karlsbroen og shopping.

Ikke langt etter

Resultatene var ikke hovedfokuset, men det var likevel verdt å måle kreftene mot Øst-Europa, mener Sandø.

- Jentene gjorde en kjempejobb mot de to beste lagene i åpningspulja, fra Serbia og Slovakia. Vi lærte en hel del om hvor lista er i Øst-Europa, og at vi ikke er så langt etter. Det var jevne kamper. To fem-målstap, men det er ikke avskrekkende, sier hun.

Kirkenes-jentene kom seg ut av kvalik-gruppa med én seier og én uavgjort. De gikk dermed rett til 16-delsfinale, mens laget de vant mot, tyske HSV Grimmen, kom seg til 32-delsfinale.

Tidligere hadde KIF spilt uavgjort mot det ene tsjekkiske laget i kvaliken, TJ Sokol Poruba 1. Tsjekkerne de møtte da de spilte mot TJ Turnov i 16-delsfinalen var imidlertid hakket tøffere. KIF ble slått med sluttstillingen 18-12, og med det var spillingen over.

Gulrot

Som kjent har Kirkenes IF brukt denne turen som en gulrot for å holde på ungdomsspillerne, der de selv har spart til turen over to år.

- Så langt jeg kan se, har det vært vellykket. Vi snakker allerede nå om å dra en tur til Barcelona til neste år, sier Sandø.

Hun legger inn en ekstra takk til frivillige foreldre som sto for organiseringen av turen, og sørget for at det gikk knirkefritt.

Praha-cupen gikk fra 24. til 28. mars.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no