19. okt
TILBAKE: Uros Vucenovic er tilbake i KIF. Kan han være en av jokrene som kan sikre et opprykk til 2. divisjon?
 
Mye på spill for KIF
Når Kirkenes IFs fotballseniorer møter Tromsø ILs nest beste lag fredag, står mye på spill. Resultatet kan bli svært viktig i forhold til opprykk til 2. divisjon.

Publisert: 07.aug.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

TILs førstelag er ikke mye å skryte av for tiden. 0-6 for Strømsgodset er stygge sifre. Laget er i kjempekrise, har nedrykksspøkelset over seg og er i fritt fall. Det kan bli en tung høst for Steinar Nilsens mannskap denne høsten. Situasjonen er en ganske annen for klubbens andrelag.

TIL2 i tet

Etter at TIL 2 valset over Fløya sist mandag så er det ingen tvil om at det er et godt lag KIF møter fredag ettermiddag. Tromsø har 31 poeng, ett poeng mer enn KIF. Førstnevnte har 41 plussmål, KIF 24.
Mot Fløya spilte TIL 2 med spillere som keeper Benny Lekstrøm, Thomas Drage Håvard og Runar Espejord, som alle har vært inne og luktet på førstelagsfotball i TIL. I tillegg ble kaptein Simen Wangberg utvist mot Strømsgodset, noe som gjør at han kan være med til Kirkenes. TILs førstelag har også kamp fredag, borte mot Vålerenga, noe som gjør at Nilsen vil reise til Oslo med bred og full tropp. Uansett hvilket lag «Gutan» kommer med, så har KIF gode sjanser til tre poeng, mener fotballeder Roger Bruer. Han mener at opprykksambisjonene til klubben lever i beste velgående. Etter en god start borte mot Hammerfest (seier 2-0), så ønsker de å holde seg på vinnersporet.

– Det er morsomt om dagen. Vi har ambisjoner om 2. divisjon neste sesong og må gjøre en god høstsesong dersom vi skal klare det.
Vi stiller med fullt mannskap og selv om vi vet at TIL-laget er godt, så er vi bedre. Vi har slått dette laget de to siste gangene og går for en hattrick, sier Bruer.
Det er ikke lenger slik at det skal være en divisjon mellom første- og andrelagene. Dermed får ikke et eventuelt nedrykk av Tromsøs førstelag til 1. divisjon konsekvenser for et eventuelt opprykk fra Tromsø sitt andrelag.

Publikumskamp

Fullt lag betyr at alle de som er klare for KIF er klare til kamp. Det betyr at begge brødrene Vucenovic, Uros og Milos, er klare. Men det betyr ikke at Espen Johnsen er spilleklar ennå. Han har ikke signert for KIF og er på toppen av alt skadet. Øyvind Tjelde Haga sin overgang fra Fløya er heller ikke helt sluttført, men begge disse skal være klare til senere i høstsesongen.

– Vi spiller med de som er klare, er i flytsonen og er optimistiske før høstsesongen. Nå satser vi på at publikum kjenner sin besøkelsestid. Meteorologene har lovet brukbart vær og da lover vi god fotball. Det er mye på spill, nerve og vi har alle muligheter til å vinne denne viktige kampen. Vi har stor tro på at det kommer rundt 500 som vil se at KIF igjen tar seg til førsteplass på tabellen, sier Bruer.

Den viktige kampen, av mange kalt «seriefinalen», begynner rett etter arbeidstidsslutt fredag ettermiddag.

BIL borte

Bjørnevatn IL fikk også en meget god start på høstsesongen med 3-0 over Ishavsbyen. Dette brakte laget opp på en sjetteplass på tabellen med 18 poeng (tretten poeng bak KIF og sju poeng over nedrykksstreken). Også BIL spiller på fredag. De reiser til Tromsø for å møte Skarp. Tromsøværingene har to poeng mer enn bjørnevatnværingene, noe som betyr at det er en viktig kamp også for Dag Helmer Mathisens mannskap. Med seier kan de igjen avansere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no