18. okt
KOMMER: Myr Faksen med daværende kusk Kai Johansenn. Hesten blir det store trekkplasteret til helgens travløp.
 
Myr Faksen kommer til Pasvik
En av Norges beste kaldblodshester, Myr Faksen fra Harstad, kommer til Pasvik travbane til helga, og Siri Sivertsen er storfornøyd.

Publisert: 11.aug.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Av Anneli Kalliainen Kyrrø

I forbindelse med Grand-Slam-turneringen, arrangeres det travløp på Pasvik Travbane. Travløpet er nummer fire av totalt fem deler, og gir doble poeng til de som kommer.

– Løpet kommer sannsynligvis til å bli et av de største løpene som noensinne er arrangert på travbanen, forteller Siri Sivertsen.

Myr Faksen

En av Norges beste kaldblodsheste er trekkplaster nummer en til kommende lørdags stevne og kommer sammen med kusk Silje Kristine Eilertsen.

– Han har vært på stevner og travløp i hele Norden, så at han kommer på vårt travløp er veldig stort for Sør-Varanger Travlag, sier Sivertsen.
Myr Faksen skal delta både i turneringsløpet og lokalløpet som også skal arrangeres, da alle hestene kan delta i to løp hver. Ifølge de lokale hesteekspertene vil denne hesten alene trekke mange til travløpet lørdag.

Mange konkurranser

Samtidig som det skal arrangeres Grand-Slam på travbanen, skal det arrangeres lokalløp i trav og monté. Det skal også arrangeres Finnmarksmesterskap for Ponnier, men det er foreløpig få påmeldte her. Et siste løp som skal arrangeres er et Minneløp for Svein Engebretsen, som har hjulpet mye til i forbindelse med travbanen. Sivertsen forteller at det kommer litt over 40 hester, og at det til sammen er tretten løp.

Gode lokale hester

Siri Sivertsen påpeker at de lokale hestene er gode, og at de stiller sterkt. I kaldblods-klassen er det en Jarfjord-hest som er i toppsjiktet. Hesten heter Prinsesse Leia og eies av Sonja Jensen, treneren heter John Stillerud. Sivertsen har tro på at om hun vinner i Pasvik, så kan hun ha vunnet hele turneringen.
Arrangøren håper på mye folk, og sier at det kommer folk fra Harstad og Finland for å se travløpet. Hun håper videre på mye lokalt publikum, da dette er et stort arrangement, med mange gode hester.

Mat og bankett

Jan-Vidar Pedersen disker opp med arktisk buffet til bankett for forhåndspåmeldte i travet, og det blir live musikk på banen på kvelden. Om været ikke holder, blir det satt opp telt for publikum, men Sivertsen påpeker at de bruker å være heldige med været. Det vil også være kiosk på travløpet.

Ordfører Rune Rafaelsen kommer til Pasvik travbane lørdag for å åpne travløpet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no