18. okt
TRO: BIL-trenerne Anton Romanov (til venstre) og Giedrius Tomkevicius har stor tro på at de skal holde spillerne på bakken og fortsette å vinne fotballkamper.
 
Nå er Bjørnevatn storebror på banen - men spillerne får ikke lov til å ta av
Selv om Bjørnevatn IL ikke har tapt poeng i serien så langt, ser ikke trener Anton Romanov grunn til å tenke på serieslutten; - Vi konsentrerer oss om neste kamp.

Publisert: 01.jun.2017 11:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Sist helg vant BIL 4-0 over BUL. BIL kjørte over altaværingene selv om fem-seks spillere manglet.

- Vi har jobbet hardt hele våren. - Hos oss er det ikke lov å ta av. Alle spillerne skal holde beina plantet på gresset og holde fokus på å vinne neste kamp.
Vi møter Romanov og kollega Giedrus Tomkevicius i et vinterlig Bjørneparken sist mandag. Latteren sitter løst, men det trenes hardt. Spillerne har ikke lov å glede seg lenge over trepoengerne.

Cupsuksess

BIL hadde satt seg opp to mål for sesongstarten. De skulle vinne mot Norild i første seriekamp og de skulle komme til første runde i cupen.

- Det føltes godt å nå de målene.
BIL fant vinnersporet igjen ganske fort og har vunnet alle kampene i serien så langt.

- Vi hadde ikke forventet å gå videre mot TIL. Men guttene fikk en fin opplevelse, til tross for tap. Vi har tatt med oss tempoet fra tredjedivisjon og dette har ført til suksess i serien så langt.

- Er det lov å tenke opprykk?

- Nei. Vi prenter inn i alle spillerne at neste kamp er viktigst. Vi er fornøyd med resultatene og har vunnet selv om vi ikke har spilt perfekt. Det er mye å ta tak i. Nå fortsetter jobben, først mot Kautokeino til helgen. Høsten kan bli tøff, der vi vil miste noen spillere og forsøke å få inn nye.

GODT MILJØ

Romanov og Tomkevicius har skrevet under på en treårskontrakt. Litaueren spiller selv og tar seg av den fysiske delen av treningene, russeren de taktiske.

- Vi skal trene hardt og har jobbet mye med å videreutvikle øvelsene. Vi har blitt mer detaljfokuserte. Spillerne skal glede seg til trening og kamp.
Dan Michael Randa, Hallvar Karikoski og Martin Vangen Mentyjærvi roser treningene.

- Vi er en gjeng med gode fotballspillere her nå. Miljøet er supert. Vi koser oss, sier Randa.

- Før slapp vi inn for mange billige mål. Det er det slutt med nå. Vi jobber hardere for hverandre, sier BIL-kaptein Hallvar.

- Vinner vi hver kamp så vinner vi serien, men trenerne er flinke til å holde oss på bakken. Men det var godt å slå KIF og Norild, sier Martin (18) som spiller sin tredje sesong i BIL. Målet er å rykke opp, men det kan han ikke. Ikke ennå.

UNGT KIF

- Vi har et ungt lag, men resultatene vil komme. Det har jeg stor tro på, sier KIF-trener Anatolij Anisimenko.

Anisimenko tok over KIF-laget sammen med Aleksandr Babachin etter nedrykket etter fjorårssesongen. KIF mistet mange av de rutinerte spillerne. Yngre spillere er kommet inn. Det jobbes hardt for å snu trenden og seieren over Sørøy/Glimt var et steg i riktig retning.

De litauiske trenerne er ikke overrasket over sesongstarten som for KIFs side så langt har endt med to seire og tre tap.

- Vi har kun spilt halvparten av vårsesongen. Vi er i ferd med å bygge opp et nytt lag med mange unge, talentfulle gutter. Dette har naturlig nok ført til at vi har svingt i prestasjonene og mistet viktige poeng i starten, men jeg har stor tro på dette laget, alle talentene og vi skal bli bedre. Vi må bare være tålmodig og vente litt.

- Hva synes du om den gode seriestarten til Bjørnevatn?

- Jeg tror ingenting om BIL og har fullt fokus om mitt eget lag, sier den spillende KIF-treneren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no