6. des
HVER HELG: Espen Marius Johnsen gjør seg klar til første runde i NNM. Nå blir det kjøring hver helg framover, med finale i Alta 7. september. (Alle Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Nå er det MX 125 junior som gjelder
MX junior 125 er i ferd med å bli en av de mest populære klassene i NNM.

Publisert: 19.aug.2014 16:36
Oppdatert: 23.okt.2017 10:42

I stedet for å gå rett over på en stor og tung 250 kubikker, så velger mange nå likeså godt en 125 kubikk. Det forklarer Stein Johnsen fra Kirkenes Motorklubb. Motorklubben arrangerte første runde i Nordnorsk-mesterskap MX lørdag, og det var 125-kubikk klassen som hadde desidert flest deltakere i en NNM-runde flere kjørere fra vestfylket valgte å stå over.
Flere av klassene hadde bare to kjørere.
En av dem som er tilbake i sporet er Daniel Malin (18). Han forteller at han har hatt en pause på noen år, men deltar nå igjen, i MX2 ungdom.

Gode resultater

– Det ble litt kjedelig å ikke ha noe å gjøre. I år blir det ikke så mye satsing, men heller trening, smiler han i forkanten av lørdagens konkurranse.
– Nå er det mest å delta for å se hvordan jeg ligger an.
Espen Marius Johnsen (16) stiller i MX junior 125 og kjørte inn til en fjerdeplass på en Kirkenes-dominert resultatliste, toppet av Mattis Johansen og med Gøran Johnsen Lissner på andre plass.

Vadsø neste

Stein Johnsen fra Motorklubben forteller at tendensen er at stadig flere flere fra vestfylket kommer til rundene i østfylket.
– Vi fra øst kjører hele runden, de er ikke like flinke i vest. Nå er det andre runde i NNM neste søndag i Vadsø og der blir nok flere med. Det nytter ikke å stå over to løp, da klarer en seg ikke på resultatlistene. Om vi hadde fått andre runde her, så hadde vi nok hatt flere kjørere, mener Johnsen.
Etter starten i Skafferhullet går det nå slag i slag framover med NNM-runder. Neste helg i Vadsø altså, og det blir kjøring hver helg fram til og med finalen i Alta 7. september.

Liggende etter skrens

Lørdagens konkurranse startet med noe dramatikk da en kjører fra Vadsø fikk skrens og så ble liggende forslått ved sporet.
– Han fikk en skrens på hoppkanten, egentlig er det sjeldent at det blir så kraftig at en deltaker må bryte. Han ble sendt til en legesjekk for sikkerhetsskyld, og jeg snakket med foreldrene lørdag kveld. Han er litt forslått, men ellers går det bra, forteller Stein Johnsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no