20. okt
MESTERSKAPSMINNE: Martin Ramberg sammen med Samantha Briggs, en av de mest kjente damene innenfor Crossfit. Hun er også individuell VM-vinner fra tidligere. (Foto: Privat)
 
Nå er han kvalifisert til Crossfit-VM
Martin Balsvik Ramberg og Maxpuls Spartans overgikk egne forventninger i Meridian Regionals.

Publisert: 04.jun.2017 20:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

- Vi presterte mye bedre enn vi trodde vi skulle. Vi skulle bare ha det artig, så da var det en kjempebonus at vi kom til VM, sier Martin Balsvik Ramberg. Han er oppvokst i Kirkenes, har spilt på KIF, og nå bor han i Trondheim.

Der har han blitt hekta på Crossfit, og er med på laget Maxpuls Spartans - regnet for å være Norges beste Crossfit-lag, ifølge Adresseavisen.

Fra fredag til og med søndag ble konkurransen Meridian Regional Crossfit holdt i Madrid i Spania. For å komme seg dit måtte individuelle utøvere og team fra Europa og Afrika først kvalifisere seg i åpne turneringer.

Og de som kom på topp fem i Meridian Regional Crossfit går videre til verdensmesterskapet Crossfit Games, ifølge Martin. Fra 1. til 6. august går øvelsene i Madison i Wisconsin.

Spesielt artig er det for Martin fordi Meridian Regional Crossfit er den første store turneringen han er med på. 27-åringen har drevet med både fotball, vektløfting og annen sport i årevis, men han har vært aktiv innenfor Crossfit i et år.

Og nå som han og de andre fem på laget skal til VM, blir det mer seriøs trening.

- Men jeg koser meg uansett når jeg trener. Jeg er veldig glad i å trene, så Crossfit var perfekt for meg, sier han.

Variert sport

Crossfit er en idrettsgren der man testes i både styrke, kondisjon og koordinasjon. Man må både løpe, løfte vekter og drive gymnastikk - og i de større turneringene har man ikke mye tid til å forberede seg på enkeltøvelsene.

- Vi vet ikke hva vi skal gjøre i hver øvelse før kort tid før selve øvelsen. I VM får vi ikke vite det før vi står på startstreken. Derfor må vi trene mye forskjellig, forteller Martin.

Maxpuls Spartans fikk kjenne hvordan det er å ikke ha øvd seg på en spesiell bevegelse i Meridian Regionals' siste runde. De klarte seg jevnt til én tredjeplass, tre fjerdeplasser og én femteplass i de andre øvelsene. Men på siste runde kom de på 14. plass, og det kostet dem kanskje pallplassen sammenlagt.

Det var totalt tre øvelser denne turneringen med en såkalt orm. Dette er en 200 kilo tung, lang pølse, og øvelsene gikk ut på at hele laget skulle koordinere øvelser med den.

- I den første øvelsen med ormen skulle vi ta en "thruster", en knebøy, før vi skulle hive ormen på den andre skulderen og ta en umiddelbar knebøy til. Alle må være synkronisert for at det skal bli godkjent, og vi skulle gjøre et visst antall slike repetisjoner, forteller Martin.

Øvelsen som de ikke helt klarte på slutten, innebar å løfte ormen fra bakken, opp på en skulder, over hodet, og tilbake på bakken. Igjen skulle dette gjentas mange ganger, og igjen helt synkronisert.

- Vi var litt usikre på hvordan vi skulle gjøre det, og det er veldig mye støy i konkurranseområdet, så det er vanskelig å kommunisere. Det var også litt streng dømming på hva som ble godkjent og ikke godkjent, og det stresset oss, sier Martin.

Jevne team

Men dette er en sport med mye variasjon, og selv de lenger opp kom et lite stykke ned på enkelte øvelser. Teamet fra Trondheim (og Kirkenes) lå på en delt førsteplass etter første dag, med en fjerdeplass i første øvelse og tredjeplass i andre øvelse. Totalt sett er de veldig godt fornøyde med den sammenlagte fjerdeplassen.

I tillegg til lagkonkurransen, var det individuelle øvelser. Alle resultatene kan sees på Crossfit-hjemmesidene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no